AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.18 // 6.5.2017

Malinen: "HIFK:lla todella hyvä joukkue"

Malinen: "HIFK:lla todella hyvä joukkue"

Juha tietää HIFK:n rutiinin merkityksen. (Kuva: Juha Tamminen)

Lauantaina Telia 5G Areenalla kohtaavat kaksi Veikkausliigan kokeneinta päävalmentajaa Antti Muurinen ja Juha Malinen.

Viime syksynä Antti Muurinen teki reilun vuoden tauon jälleen paluun Veikkausliigajoukkueen valmentajaksi HIFK:n peräsimeen. Valmentajansa lisäksi helsinkiläisjoukkue on muutoinkin huomattavan rutinoitunut. Edellisessä SJK-ottelussa HIFK:n aloituskokoonpanon keski-ikä oli yli 29 vuotta.

RoPS puolestaan juoksutti kentälle 15-vuotiaan Pyry Hannolan muiden alle parikymppisten jatkoksi. RoPS-luotsi Juha Malinen ei haluakaan kiinnittää huomiota HIFK:n tämänhetkiseen pistesaldoon. Otteluita on pelattuna vasta neljä, ja Antti Muurisella on käytössään tasokas materiaali.

- Kyllähän koko HIFK:n uusi Muurisen aikainen nousu ajoittuu selkeästi siihen hetkeen, kun yli 60 A-maaottelun Mika Väyrynen liittyi joukkueeseen, Malinen arvioi 35-vuotiaasta keskikenttäpelaajasta.

- Nyt Veikkausliiga odottaa, koska myöskin Mikael Forssell astuu lopullisesti sisään ja tuo oman identiteettinsä heidän pelaamiseen. Kun näiden kahden lisäksi siellä alkaa olemaan myös Juho Mäkelän, Pekka Sihvolan ja Jukka Halmeen kaltaisia tekijöitä, niin heillä on todella hyvä joukkue.

Rovaniemellä RoPS sai tehdä perjantain viimeistelevät harjoitukset tälle keväälle poikkeuksellisen lämpimissä ja aurinkoisissa olosuhteissa. Kevät on saapunut Napapiirille. Se näkyi paitsi ihmisten ilmeissä kaupungilla, myös rentona tunnelmana harjoituskentällä.

- Täällä Lapissa olemme kuitenkin kaamosajan joukkue. Tähän sakka olemme kuin karhut nukkuneet talviunta ilman, että aurinkoa on puoleen vuoteen nähtykään, lämpimässä paistatteleva Malinen naureskelee.

- Mutta niin se aurinko vain Napapiirillä taas nousee, kuten se on tehnyt joka ikinen kevät tähänkin saakka. Kyllähän kelit vaikuttaa mielialaankin. Nyt meidän seuraavana tehtävänämme on enää matkustaa Helsinkiin häiritsemään HIFK:n kevätjuhlia.


HIFK-RoPS Telia 5G Areenalla lauantaina 6.5. kello 18. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia