AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.17 // 29.4.2017

FC Inter kiri viime hetkillä tasoihin Töölössä (HJK-FC Inter 1-1)

FC Inter kiri viime hetkillä tasoihin Töölössä (HJK-FC Inter 1-1)

HJK ja FC Inter pelasivat lauantaina 1-1-tasapelin Töölön jalkapallostadionilla Helsingissä.

HJK ja FC Inter pelasivat lauantaina 1-1-tasapelin Helsingissä. Turkulaisten sankari oli Timo Furuholm, joka ampui lisäajan kolmannella minuutilla pelin tasoihin.

Ottelu alkoi molempien joukkueiden osalta tunnustellen. HJK:lle avautui kuitenkin ensimmäinen maalipaikka jo reilun viiden minuutin jälkeen, kun Alfredo Morelos pelasi itselleen mainion vetopaikan, mutta vieraiden maalissa torjunut Henrik Moisander veti pidemmän korren.

Kamppailun alku sujui lievässä HJK:n hallinnassa, mutta todelliset huippupaikat antoivat odottaa itseään. Inter pääsi kertaalleen yrittämään vapaapotkusta noin 20 metristä, mutta Petros Kanakoudisin veto tyssäsi muuriin.

Morelos osoitti olevansa mainiolla pelipäällä myös haastavissa olosuhteissa. Kolumbialaishyökkääjälle avautui jo toinen paikka reilun parinkymmenen minuutin jälkeen, mutta voimakas laukaus kimposi ylärimasta katsomon puolelle.

Kolmannesta paikastaan Morelos ei enää erehtynyt. Hyökkääjä tälläsi ottelun avausmaalin 27. peliminuutilla. Demba Savage sai osumaan syötön. Maali oli Morelosille jo kauden neljäs.

Puoliajan edetessä hallinta siirtyi yhä vahvemmin kotijoukkueen haltuun ja vierailijat olivat ongelmissa erityisesti Klubin vahvan prässin kanssa. Morelos aiheutti reilun puolen tunnin pelin jälkeen lisää ongelmia turkulaisten puolustukselle, kun mainiolla pelipäällä ollut kärki karkasi puolittaiseen läpiajoon. Morelos pelasi pallon mainiosti Savagelle, mutta Moisander onnistui venymään laukauksen eteen.

Interin tilanteet olivat avauspuolikkaalla välissä. Mika Mäkitalo pääsi kertaalleen laukomaan kohtalaisen hyvästä paikasta, mutta Thomas Dähne selvitti tilanteen vaivatta. Muuten jakso meni sinivalkoisten askelmerkkien mukaan. Kulmapotkut menivät kotijoukkueelle lukemin 7-0, mikä summaa hyvin avauspuolikkaan tapahtumat.

Lumisateen yltyessä kenttää jouduttiin putsaamaan tauolla. Myös pelipallo vaihdettiin valkoisesta oranssiin. Kentän pintaan jäänyt lumi vaikutti myös peliin, sillä pallo liikkui lumipäällysteellä huomattavasti hitaammin.

Myös toinen puoliaika käynnistyi Klubin kannalta vahvasti, kun Atomu Tanaka ja Akseli Pelvas pääsivät yrittämään maalintekoa, mutta Moisander venyi molempien pallojen eteen pitäen Interiä pystyssä. Atom sai vajaan tunnin pelin kohdalla pallon maaliinkin, mutta oli aavistuksen verran paitsion puolella eikä osumaa hyväksytty.

Toisen puolikkaan alkua värittivätkin lukuisat kotijoukkueen paitsiot, jotka olivat ainakin osittain seurausta haastavista olosuhteista. Molemmat joukkueet pelasivat palloa myös huomattavasti avauspuoliaikaa enemmän ilmassa eikä lyhyttä syöttöpeliä juurikaan nähty.

Inter avasi peliään tasoitusmaalin toivossa, jonka myötä Klubi pääsi iskemään muutaman kerran terävästi vastaan. Turkulaiset hakivat aktiivisesti keskityspalloja maalille, mikä olikin tuottaa tulosta Faith Friday Obilorin puskettua pallon oman maalin ylärimaan.

Lumisade hellitti ajoittain toisen puoliajan aikana, mutta olosuhteet säilyivät lumipeitteen myötä haastavina. Viileästä ilmasta huolimatta tunteet kävivät kentällä molemmin puolin varsin lämpiminä ja erotuomari Atte Jussila joutui kaivelemaan taskustaan keltaisen kortin esille useampaan otteeseen.

Ottelun loppu sujui tasaisissa merkeissä. Pelin painopiste pyöri kamppailun viimeiset minuutit Interin puolustuspäässä ja lähimpänä johdon lisäämistä oli Juha Pirinen, jonka vapaapotkun Moisander kuitenkin torjui.

Turkulaiset onnistuivat luomaan lisäajalla yhden mainion maalipaikan, josta kokenut Timo Furuholm ei erehtynyt. Furuholm pääsi tälläämään Dähnen torjuman pallon verkon perälle ja viimeisteli kauden toisen osumansa.


VPS-HJK Elisa Stadionilla lauantaina 6.5. kello 17 ja JJK-FC Inter Harjun stadionilla lauantaina 6.5. kello 17. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia