AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.15 // 11.4.2017

​Taylor isossa roolissa: "Ei kiire Rovaniemeltä minnekään"

​Taylor isossa roolissa: "Ei kiire Rovaniemeltä minnekään"

Robert Taylor keskittyy nyt menestykseen RoPS:ssa. (Kuva: Juha Tamminen)

Keskiviikkona Veikkausliigakautensa avaavan RoPS:n kauden ennakkoon yksi tärkeimmistä pelaajista on keskikentän Robert Taylor.

Viime kaudella kymmenen Veikkausliigamaalia viimeistellyttä ja Huuhkajadebyyttinsä talvella tehnyttä 22-vuotiasta Tayloria ei ole isommin rassannut se, että RoPSin kokoonpano muuttui rutkasti viime kaudesta.

– Porukka on nuorentunut ja olemme pelaavampi joukkue kuin viime vuonna. Oma roolini on entinen: pelaan kymppipaikalla, laidoissa tai keskellä.

RoPS on keski-iältään liigan nuorimpia, noin 22 vuotta.

– Tällä hetkellä olen vanhin nuorimmista - sitten alkavat vanhat, Taylor ynnää.

Nuorisokaarti on jo jättänyt jälkensä joukkueeseen.

– Timo Stavitski, Saku Ylätupa ja Leo Väisänen ovat todistaneet, että heissä on ainesta. Cem Felek myös hyvä, tykkään hänen tyylistään. Timo ja Saku ovat porukan nuorimpia, mutta sitä ei huomaa kentällä. Kaverit pelaavat tosi fiksusti, kun itsellä tahtoi tuossa iässä mennä kikkailuksi.

– Ei näe mitään syytä mikseivät nuoret kaverit pärjää liigassa. He tulevat saamaan peliaikaa, eikä ketään voi tuomita parin liigapelin perusteella. Virheitä varmaan tulee, mutta niitä tulee kaikille. Luottoa löytyy.

AIK:n testissä Ruotsissa loppuvuodesta käyneen ja tammikuussa Abu Dhabin otteluleirillä Huuhkajadebyyttinsä tehneen Taylorin osalta on selvä, että tavoitteena ovat Suomea isommat liigat "lännessä tai etelässä".

– Se on aika paljon kiinni tästä kaudesta. Jos menee päin "veetä", en odota kiinnostusta ulkomailta. Vaatimustaso on ansaittava ensin. Minulla ei ole mikään hätä päästä Rovaniemeltä mihinkään. Täällä on hyvä olla, hän korostaa.

– Pelini parani viime kaudella selvästi Ykkösestä, mihin tasoero on selvä. En ollut Ykkösessä mitenkään ylivoimainen, mutta pystyin nostamaan henkilökohtaista tasoani. Se taas on pitkälle päästä kiinni - harjoittelu on vain yksi osa kehittymistä, Taylor näkee.

Taylorilla on RoPSin kanssa vielä tämän kauden kattava sopimus. Jos napapiirin kultakenkä halutaan kesken kauden muualle, lähtösumma on kuusinumeroinen, on RoPSin johdosta viestitetty.


FC Inter - RoPS Veritas Stadionilla keskiviikkona 12.4. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: Lapin Kansa
Lisää uutisia