AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.04 // 24.1.2017

Nuori britti RoPS:n testattavana

Nuori britti RoPS:n testattavana

Robert Taylor tuntee testipelaajan hyvin. (Kuva: Juha Tamminen)

Rovaniemen Palloseuran uusin testimies saapui Napapiirille Englannista. Hän on 23-vuotias keskikenttäpelaaja, Lincoln Cityn kasvatti, Karl Cunningham.

Nimi oli entuudestaan outo yhtä vaille jokaiselle RoPS-pelaajalle ja -toimijalle. Ainoastaan Robert Taylor tiesi etukäteen, kenestä oli kyse. Tayloreiden ja Cunninghamien kohdalla voidaan puhua lähes perhetuttavuudesta. Juuret juontavat Taylorin juniorivuosiin, jolloin hän harjoitteli ja pelasi Lincoln Cityn riveissä.

- Tapasimme ensimmäisen kerran vuonna 2011, heti samalla kun tein sopimukseni Englantiin, Taylor muistelee.

- Olimme joukkuekavereita kaksi vuotta, joista jälkimmäiset puolitoista vuotta asuin Cunninghameilla, Karlin perheen luona.

Pohjoismaat, talvi ja Lappi ovat Cunninghamille tuttuja jo entuudestaan. Lincoln Cityn ja ruotsalaisseurojen yhteistyön ansiosta nuoret pelaajat pääsevät kokeilemaan siipiään heidän vinkkelistään kansainvälisissä sarjoissa. Cunningham on jo nähnyt Ruotsin divisioonat, Piteån ja Jällivaaran. Suomessakin on piipahdettu.

Päämäärä on isommissa sarjoissa. Cuninghamilla oli pöydällään tälle kaudelle jo yksi allekirjoitusta odottava sopimustarjous Veikkausliigaan, mutta sillä kertaa nuorukainen kieltäytyi ehdotuksesta.

- Ehdotin siinä vaiheessa Karlille, että mitä jos kokeilisit Rovaniemeltä. Kiinnostus heräsi välittömästi. Itse asiassa Karl on vieraillut luonani pari kertaa aiemminkin, joten kaupungista ja olosuhteista oli pientä ennakkokäsitystä, Taylor kertoo.

Agentit laittoivat isot pyörät pyörimään. Testitilaisuus avautui ja tällä viikolla Cunninghman on Napapiirillä Juha Malisen arvioitavana. Vielä ei puhuta sopimuksesta, mutta ensikosketus oli sen suuntainen, että näyttöjen antamista kannattaa jatkaa.

- Karl sulautui nopeasti joukkueen toimintaan. Harjoituksissa pelaajan ilmekin paljastaa haluaako hän olla täällä vai ei. Karl selvästi haluaa, Malinen arvioi.

- Meidän kannalta katsottuna hän vaikuttaisi olevan sen tyyppinen pelaajaa, jota etukäteen ajateltiinkin. Hän on niin sanotusti box-to-box pelaaja. Karl tekee töitä laajalla alueella, omaa hyvät hyökkäysominaisuudet ja näyttäisi olevan ihan kelvollinen myös puolustuspäähän.

Tässä vaiheessa jatkon suhteen edetään varovaisesti. Ensivaikutelma kallistuu kuitenkin positiivisen puolelle, mutta siitä on vielä pitkä taival mahdolliseen seuraavaan siirtoon.

- Yleisellä tasolla hän mahdollisesti voisikin tehdä uraa Veikkausliigassa. Karlilla on hyvä laukaus molemmilla jaloilla, hyvä pallokontrolli ja tarkat syötöt, Malinen kertoo näkemästään.

- Mutta todellisuushan paljastuu vasta sitten, jos hän pääsisi liigaan pelaamaan.

RoPS avaa Suomen Cupin tulevana viikonloppuna Haukiputaan Palloa vastaan. Ounashallissa lauantaina pelattava ottelu alkaa klo 14.

Lisää uutisia