AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-3-3
#24 Kreković #9 Alves Leandro

21

(2-1)

Yleisöä 1920

KTP
3-4-3
#29 Mika
vko.37 // 15.9.2023

FC Lahdelle arvokas voitto (FC Lahti-KTP 2-1)

FC Lahdelle arvokas voitto (FC Lahti-KTP 2-1)

FC Lahti otti tärkeän voiton. (Kuva: Mira Lönnqvist)

FC Lahti starttasi Veikkausliigan Haastajasarjan komealla 2—1-kotivoitolla KTP:sta.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja vierailija KTP sai FC Lahden huolimattomuusvirheestä puolittaisen paikan. Marin Ljubić koppasi pallon lopulta haltuunsa ja Lahti selviytyi säikähdyksellä. Myös toisessa päässä tapahtui heti ottelun alussa, kun Mikko Kuningas pääsi ampumaan rangaistusalueen sisältä Anouar El Moukhantirin esityöstä. Kotkalaispuolustaja Lassi Nurmos kuitenkin siivosi pallon maaliviivalta.

Hieman vartin pelin jälkeen Lahdessa saatiin maalihanat auki. Ensin Mika leikkasi hieman keskelle ja ampui tarkasti alakulmaan vieden KTP:n johtoon. Vieraiden johto ei kuitenkaan kestänyt kauaa. Leon Kreković riisti pallon ja karkasi yksin läpi. Hän sijoitti pallon tarkasti takakulmaan ja ottelu oli jälleen tasan.

Jakson puolivälissä Lahti iski toistamiseen. Lahtelaisten kulmapotku jäi pyörimään KTP:n rangaistusalueelle. El Moukhantir palautti pallon takaisin keskelle ja Matheus Alves näytti taituruuttaan. Brassikärki heitti tyylipuhtaat sakset ja pallo painui ohi KTP-vahti Rasmus Leislahden.

Jakson lopussa Lahti kykeni vielä luomaan muutaman puolittaisen maalipaikan. Lähimmäs pääsi El Moukhantir, joka karkasi puolittain läpi laidaltaan Alvesin esityöstä. Leislahti kuitenkin venyi pienestä kulmasta lähteneen laukauksen tielle ja tauolle lähdettiin Lahden johdossa lukemin 2—1.

KTP tuli vahvasti toisella jaksolla, mutta Lahti loi paremmat maalipaikat. Heti alussa sekä Alves että Kreković pääsivät kokeilemaan, mutta KTP kesti. Hetkeä myöhemmin Kreković käänsi pallon keskelle. Tommi Jäntti kurotti palloon, mutta ohjaus meni niukasti yli maalin.

KTP lisäsi painetta, mutta Lahti vaihtoi formaatiota ja vaihdot toivat joukkueelle uutta virtaa. Lopulta KTP ei päässyt vaarallisille maalipaikoille. Näin ollen pisteet jäivät mastojen varjoon tunteella eläneen yleisön riemuksi lukemin 2—1.