AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-3-3

21

(2-1)

Yleisöä 1920

KTP
3-4-3
vko.37 // 14.9.2023

Ennakko: FC Lahti-KTP

Ennakko: FC Lahti-KTP

Kuva: Lauri Ilola

Veikkausliigan Haastajasarja käynnistyy tasaisissa merkeissä ja panosta ei otteluista puutu. FC Lahti saa vieraakseen Hiihtikselle rakkaan vastustajan KTP:n.

FC Lahti vaihtoi päävalmentajansa Mikko Mannilan Toni Lindbergiin ennen runkosarjan viimeistä peliä Ilvestä vastaan ja onnistui heti katkaisemaan kolmen pelin mittaisen tappioputkensa 3-2-voitolla tupsukorvista. Perjantain otteluun Lahti lähtee tavoittelemaan toista perättäistä voittoa ja kasvattamaan eroa perässä oleviin. KTP puolestaan lähtee Haastajasarjaan alla kolme perättäistä 1-2-tappiota.

Maajoukkuetauon aikana tuore päävalmentaja Toni Lindberg on saanut hieman enemmän aikaa hioa kuvioitaan. Aikaisemmin pelikunnon osalta kysymysmerkkeinä olleet pelaajat ovat myös saaneet kuntouttaa itseään kohti pelikuntoa maajoukkuetauon aikana. Maajoukkuetehtävissä lahtelaisista olivat Akseli Puukko, Onni Hänninen ja Osku Maukonen.

Toisaalta lahtelaisten valmistautumista on haitannut se, että joukkue ei ole saanut harjoitella stadionin nurmella, vaan joutunut Pajulahteen evakkoon. Päävalmentaja Lindberg haluaa Lahden jatkavan samalla ilmeellä ja työnteolla myös perjantain ottelussa.

– Olemme päässeet näkemään hyvin vastustajaa ja tiedämme kohtalaisen hyvin, miten he pelaavat. Ykkösasiamme on kuitenkin saada pelillinen ilmeemme sille tasolle, jossa se oli edellisessä ottelussa. Sen päälle voimme rakentaa taktisia juttuja. Nyt meillä on ollut enemmän aikaa työstää sekä ilmapiiriä ja pelillisiä asioita.

- Pelaajatkin puhuivat valmistavien treenien jälkeen, että meidän tulee esiintyä siten, että saamme kotiyleisön taaksemme. Jokaiselle varmasti välittyi viime pelin fiilis ja sen saaminen on avainasia, Lindberg kertoo.

Kun KTP ja FC Lahti edellisen kerran kohtasivat toisensa vajaat kolme kuukautta sitten Kotkassa Jack de Vriesin jäähyväisottelussa, kaatui lahtelaisseura Willis Furtadon komealla vapaapotkumaalilla ja de Vriesin ainoalla liigaosumalla lukemin 2-0.

Toukokuun puolivälissä joukkueet päätyivät Lahdessa maalittomaan tasapeliin ottelussa, jossa raitapaitojen maalivahti Rasmus Leislahti torjui rangaistuspotkun. Edellisen kerran KTP on voittanut Lahdessa vuonna 2006.

- Lahti on satsannut joukkueeseensa ja heillä on vahva paine pysyä sarjassa, KTP:n päävalmentaja Juha Malinen näkee.

- Joukkueessa on paljon hyviä pelaajia, kuten hyökkääjät Djalo (Bubakar) ja El Moukhantir (Anouar) sekä puolustuspään rutinoituneet Pirttijoki (Juho), Kabashi (Arian), Tauriainen (Julius) ja Penninkangas (Teemu), joita tukee nuori Pasanen (Samuel). Luotamme kuitenkin omaan juttuumme.

Millainen KTP mäkihyppytornien katveessa nähdään?

- Joukkueen kokoonpano elää vielä vähän, mutta kyllä me 11 tervettä pelaajaa kentälle saadaan ja lähdemme peliin määrätietoisella ilmeellä. Aiomme olla inhottava vastustaja, KTP-käskijä naulaa.

FC Lahden kokoonpanosta ovat varmasti sivussa Pablo Andrade, Eemeli Virta ja Lassi Järvenpää. Lisäksi Osku Maukonen palaa maajoukkueen matkasta aikaisintaan ottelupäivänä.

Erotuomari: Simani Peiman
AET 1: Mantere Juuso
AET 2: Mynttinen Simo
4.ET: Roth Matti

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko viikonlopun kierroksesta:


(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)


FC Lahti - KTP Lahden stadionilla perjantaina 15.9. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, KTP:n verkkosivut