AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.37 // 15.9.2023

​Kaikkien mahdollisuuksien perjantai – kaksi ottelua, joissa panosta on useamman pelin edestä

​Kaikkien mahdollisuuksien perjantai – kaksi ottelua, joissa panosta on useamman pelin edestä

Pirkanmaan derbystä ei panoksia puutu. (Kuva: Jussi Rämä)

Veikkausliigan Haastajasarja käynnistyy perjantai-iltana kahdella ottelulla ja kumpaakin voi kuvata vähintäänkin merkitykselliseksi.

Pirkanmaan derbyssä FC Haka – Ilves on toki aina omat panoksensa, mutta nyt niitä riittää moninkertaisesti. Haka repäisisi voitolla jo seitsemän pisteen eron karsijan paikkaan ja sysäisi samalla Ilveksen yhä syvemmälle taisteluun sarjapaikkansa puolesta. Ilves puolestaan nousisi voitolla vain pisteen päähän Hakasta ja vetäisi valkeakoskelaiset tiiviisti mukaan säilymistaisteluun.

Samankaltaiset asetelmat on myös Lahdessa. Kotijoukkue FC Lahti saisi voitolla venytettyä eroa karsijan paikkaan viiteen pisteeseen ja KTP jäisi juuri tuolle karsijan paikalle. KTP puolestaan ohittaisi voitolla lahtelaiset ja riippuen Valkeakosken ottelun tuloksesta FC Lahti saattaisi löytää itsensä karsijan paikalta.

Toki kumpikin ottelu voi päättyä myös tasapeliin, mutta sekään ei takaisi asetelmien säilymistä entisellään.

Kohti Oulua perjantai-iltana matkaa tekevä IFK Mariehamn väijyy vielä hyvällä iskuetäisyydellä ja voittamalla lauantaina AC Oulun Grönvitt kutistaisi vääjäämättä eroa karsijan paikkaan. Kuinka paljon ja mihin joukkueeseen, se asetelma selviää perjantai-iltana.

Molemmat perjantain ottelut vihelletään käyntiin kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut myös suorana Ruudusta.

Lisää uutisia