AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
4-3-3

23

(0-1)

Yleisöä 3493

HJK
3-4-3
vko.38 // 24.9.2023

HJK loppuhetkillä voittoon Seinäjoella (SJK-HJK 2-3)

HJK loppuhetkillä voittoon Seinäjoella (SJK-HJK 2-3)

Kuva: Mika Alavesa / SJK

Paljon jäi jossiteltavaa OmaSp Stadionin huippuottelusta, kun SJK onnistui nousemaan kahden maalin takaa tasatilanteeseen. HJK sai kuitenkin vielä yhden vastahyökkäyksen, ja siitä 2-3 voittomaalin.

Kotijoukkue sai otteluun erinomaisen alun ja hallitsi tapahtumia selvästi ensimmäisen 10 minuutin aikana. Ensimmäinen potentiaalinen tilanne tuli jo toisella minuutilla, kun Jake Dunwoody pelasi pallon boksiin Jere Strengille, joka pääsi laukomaan, mutta HJK-puolustus onnistui blokkaamaan kudin.

Kerho sai ensimmäisen kolmen minuutin aikana kaksi kulmapotkua. SJK:n kolmas kulmapotku johti seitsemännellä minuutilla läheltä piti -tilanteeseen, kun Ville Tikkanen sai pallon boksin rajalla, ja toppari lähetti hirmuisen kudin Klubi-maalin ylärimaan. Isäntien epäonneksi pallo suuntautui rimasta sivurajaa kohti.

Ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana SJK oli peräti neljä kulmaa. Tikkanen pääsi laukomaan myös neljännen kulman jälkitilanteesta, ja tällä kertaa pallo lähti maata pitkin kohti tolppien väliä, mutta vieraiden maalivahti, ex-SJK-tähti Jesse Öst oli hereillä.

Klubi pääsi pikkuhiljaa peliin mukaan ja hätyyttelemään kauden ensimmäistä liigaotteluaan pelannutta SJK-vahti Markus Uusitaloa, joka joutui ensimmäistä kertaa torjuntahommiin reilun 20 minuutin kohdalla. Kymmenisen minuuttia myöhemmin HJK kaatoi kylmää vettä kotijoukkueen niskaan, kun Topi Keskinen tuli vasenta laitaa ja löysi maalin edestä Tuomas Ollilan, joka pääsi siirtämään pelivälineen Uusitalon selän taakse.

Kerho otti hetkellisesti lukua tappioaseman takia, ja Keskinen pääsi muutamaa minuuttia myöhemmin loistopaikkaan. Tikkanen kuitenkin blokkasi laukauksen ja pelasti tilanteen. Keskinen sai uuden paikan heti perään, mutta tällä kertaa pallo pysähtyi Uusitalon torjuntaan.

SJK pääsi peliin takaisin mukaan ja loi avausjaksolla vielä yhden kelpo paikan. Tikkanen, Dunwoody, Diego Rojas ja Otto Kemppainen pelasivat mainiosti pienessä tilassa, ja Dunwoody pääsi hakemaan keskitystä maalin eteen, josta löytyi Jaime Moreno. Kerhon maalitykki sai jatkettua pallon oikeaan suuntaan, mutta peliväline viuhui niukasti HJK-maalin yli.

Hyvän ensimmäisen 45-minuuttisen jälkeen Kerho sai karmean alun toiselle jaksolle ja päästi HJK:n kahden maalin karkumatkalle. Keskinen hankki vieraille rankkarin 47. minuutilla, ja Ollila upotti pallon pilkulta sisään.

Isäntien takaa-ajo ei tuottanut pitkään aikaan hyviä paikkoja, mutta vaihdossa aloittaneen Murilon sisääntulo tunnin kohdalla piristi mustapaitojen hyökkäämistä. Todellinen loppukiri alkoi viimeisellä kymmenminuuttisella, jonka aikana Kerho tuli tasoihin Morenon osuttua kahdesti.

Morenoa rikottiin boksissa 82. minuutilla, ja pallo vietiin pilkulle. Moreno astui itse pallon taakse ja upotti pelivälineen varmasti sisään. Kahden minuutin päästä peli oli tasan, kun Murilo keskitti pallon vasemmalta maalille, ja Moreno puski 2–2-osuman

SJK:n hirmuinen rynnistys sai kuitenkin ikävän käänteen lisäajalla. Klubi pääsi hyökkäämään kotijoukkueen keskialueen pallonmenetyksen seurauksena, ja Hassane Bande päätti vastahyökkäyksen tarkalla kudillaan. Tästä SJK ei enää noussut.