AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
4-3-3

23

(0-1)

Yleisöä 3493

HJK
3-4-3
vko.38 // 23.9.2023

Ennakko: SJK-HJK

Ennakko: SJK-HJK

Kuva: Mika Alavesa / SJK

Mestaruussarja jatkuu sunnuntaina tärkeällä kamppailulla, kun HJK matkustaa Pohjanmaalle SJK:n vieraaksi.

SJK:lla on takana vaisumpi jakso, mutta joukkue on edelleen taistelemassa tiukasti mitaleista.

– Haluamme kentälle ne pelaajat, jotka ovat parhaassa terässä, niin fyysisesti kuin mentaalisestikin, jotta saamme energisen ja aggressiivisen esityksen, paaluttaa seinäjokelaisten päävalmentaja Joaquin Gómez.

– SJK oli alkukaudesta hyvin vahvassa vireessä, mutta viime aikoina heillä on ollut hieman haastavampaa. Joukkue on pysynyt pääosin samana koko kauden, ja odotammekin saavamme vastaamme hyvin motivoituneen ja aggressiivisen kotijoukkueen, kommentoi puolestaan HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Vaikka joukkueet löytyvätkin kuntopuntarin eri päistä, on SJK:lla selvä lepoetu huomiseen otteluun. HJK pelasi tiukan Konferenssiliigan kamppailun kreikkalaista PAOKia vastaan myöhään torstai-iltana, joten palautumisaika on lyhyt. Sen sijaan SJK pelasi viimeksi viime viikon lauantaina, joten kotijoukkue on saanut keskittyä koko viikon ajan huomiseen otteluun.

– Olemme keskittyneet PAOK-pelin jälkeen palautumisen ohella nyt pari päivää huomiseen otteluun. Olemme analysoineet SJK:n pelaamista, mutta pääpaino on toki oman pelaamisemme eri osa-alueiden kehittämisessä. Valmistautuminen on sujunut tutuksi tulleella kaavalla, kun pelaamme näin kolmen päivän välein, Korkeakunnas sanoo.

Gómez tiedostaa sunnuntaisen haasteen mittavuuden hyvin.

– Taistelemme kuitenkin joukkuetta vastaan, joka on esiintynyt erittäin hyvin, kuten kaikki huomaa. Se muutos, mikä heidän pelissään on tapahtunut valmentajamuutoksien jälkeen, on tehnyt HJK:sta erittäin hyvin organisoidun joukkueen, hyvin tiiviinä pelaavan ryhmän, jossa on kenties maan parhaat pelaajat. Me tiedostamme sen hyvin, ja olemme valmistautuneita siihen.

– Toivottavasti pystymme kuitenkin vastaamaan siihen, ja antamaan tälle kaupungille, näille ihmisille täällä sen, minkä eteen kaikki ovat tehneet jo pitkään yhdessä töitä; hyvän esityksen ja kolme pistettä, päättää Gómez.

Sunnuntaina SJK:n joukkueesta sivussa on varmuudella puolustaja Terry Yegbe, jonka korttitili täyttyi edellisessä ottelussa. Lisäksi loukkaantuneena on Matias Vainionpää ja koko kauden missannut maalivahti Otto Huuhtanen. Muita pelikieltoja ja poissaoloja ei ennakkoon ainakaan ole.

Torstain PAOK-pelin kuormitus toi lisähommia Klubin fysio-osastolle. Vaihdosta kentälle tullut Kevin Kouassivi-Benissan loukkaantui pelin aikana mutta tsemppasi loppuun asti, kun vaihtoja ei ollut käytettävissä. "KB" on sivussa joukkueharjoituksista arviolta lokakuun maajoukkuetauolle asti. Georgios Kanellopoulos puolestaan sai kolhun, joka pitää hänet sivussa Seinäjoelta.

Loppukauden sivussa oleva maalivahti Dejan Iliev kuntouttaa kyynärpäätään Helsingissä, ja PAOK-pelistä "tuvalle" tuli harmillinen seuralainen, kun Ilievin tilalle loppukaudeksi hankittu Niki Mäenpää teloi pohkeensa pahan näköisesti.

Toppariosastolta sivussa ovat edelleen Aapo Halme sekä kapteenistoon kuuluvat Miro Tenho ja Matti Peltola. Tenhon ja Peltolan osalta tilannetta seurataan päivä kerrallaan – parhaassa tapauksessa jompikumpi tai jopa molemmat voivat olla pelikunnossa keskiviikon Honka-kotipelissä.

– Lähtökohtamme ovat huomattavasti paremmat kuin edellisessä keskinäisessä kohtaamisessamme. Lauantain treeneissä oli mukana 17 kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia, joten loukkaantumisiakin on otteluruuhkassa tullut. Tavoitteemme on kuitenkin sama kuin aina eli voitto. Sen eteen meidän pitää tehdä jälleen kovasti töitä, kuten aikaisemmissakin otteluissa.

Sunnuntain ottelu on SJK:n Perhepeli, ja palveluissa on huomioitu erityisesti lapset ja nuoret. SJK on myös jakanut yli 7100 lippuvoucheria Seinäjoen alueen peruskouluihin, joilla pääsee joko tähän otteluun, tai 21.10. pelattavaan VPS-kotiotteluun. SJK-juniorit järjestävät peliin marssin, ja Suomen Punainen Risti järjestää ottelun yhteydessä Nälkäpäivä-keräyksen.

Ottelu on katsottavissa Ruutu-palvelun lisäksi suorana myös Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

Erotuomari Antamo Dennis
AET 1 Vihreävuori Riku
AET 2 Kettunen Eemeli
4.ET Kuloaro Robin

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko viikonlopun kierroksesta:


(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

SJK - HJK OmaSp Stadionilla sunnuntaina 24.9. kello 17.30. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: SJK:n verkkosivut, HJK:n verkkosivut