AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.38 // 24.9.2023

"Huhhuh - massiivinen voitto" - Toni Korkeakunnas kiitteli HJK:n sitkeyttä

"Huhhuh - massiivinen voitto" - Toni Korkeakunnas kiitteli HJK:n sitkeyttä

"Toke" oli helpottunut täydestä pistepotista. (Kuva: Mira Lönnqvist)

HJK väänsi sunnuntaina massiivisen voiton Seinäjoelta, kun kolmannessa ottelussa putkeen osunut Hassane Bandé laukoi voittomaalin lisäajalla.

Täyden pistepotin myötä HJK jatkaa sarjan kärkipaikalla neljän pisteen marginaalilla ennen kolmea viimeistä ottelukierrosta.

– Huhhuh. Massiivinen voitto. Olemme nyt tehneet kaksi mieletöntä nousua Seinäjoella. Täältä on muutenkin pelkkiä hyviä muistoja, ja tänne on aina kiva tulla, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas viitaten parin kuukauden takaiseen 2–1-vierasvoittoon.

HJK oli jo kahden maalin johtoasemassa kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä ja Bojan Radulovicilla oli läpiajosta paikka sinetöidä peli, mutta ilman tulosta. Sitten iskikin kotijoukkue SJK. Ensin Jaime Moreno kavensi rangaistuspotkusta, ja vain muutamaa hetkeä myöhemmin sama mies puski Murilon keskityksen ohi Jesse Östin, ja Klubin kahden maalin johto oli yhtäkkiä sulanut pois.

– Pääsimme 2–0-johtoon, ja kaikki oli ihan hyvin. Meillä oli siinä pari läpiajoa, mutta emme naulanneet peliä. Kävi vähän sama kuin torstaina PAOKia vastaan, silloinkin meillä oli 1–0-tilanteessa läpiajo, jota emme hyödyntäneet. Olisimme tänäänkin voineet johtaa 4–0, mutta peleistä tulee vaikeita, jos niitä ei tapa, totesi Korkeakunnas.

– Ei meillä ollut mitään hätää ennen SJK:n pilkkua, vaikka he pitivätkin palloa aika paljon. Sen jälkeen kotijoukkue sai mielettömän momentumin ja tuli päälle myrskyn lailla. Murilo oli lopussa melkoinen monsteri ja kaivoi aika monta kertaa vasurinsa vapaaksi, vaikka meidän pojat tietävät hyvin, mitä hän aikoo tehdä.

HJK osoitti kuitenkin jälleen äärimmäisen vahvaa luonnetta, kun joukkue käänsi pelin vielä väkisin voitoksi. Filip Rogićin erinomainen riisto avasi Klubille hyvän hyökkäyksen lisäajan toisella minuutilla, ja Niko Hämäläinen tarjoili terävän syötön boksiin Hassane Bandélle. Burkinafasolaisen asento oli hankala, mutta mies onnistui siitä huolimatta jatkamaan pallon upeasti ensimmäisellä kosketuksellaan alanurkkaan.

– Joukkue osoitti jälleen, miksi olemme vahvoilla mestaruustaistossa. Tämä on henkisesti vahva ryhmä, eikä tänään ollut ensimmäinen kerta, kun kohtasimme vastoinkäymisiä. Tuo on sitkeä jengi täynnä upeita tyyppejä, jotka eivät hämmenny takaiskuista, kehui Korkeakunnas.

Koko joukkue sai kiitosta Korkeakunnakselta, mutta yksi nimi nousi ylitse muiden.

– Kyllä tuo meidän paljon parjattu Bandé on nyt pikkuhiljaa päässyt meidän juttuun mukaan ja tottunut Suomeen sekä Veikkausliigaan. Nyt kolmeen peliin kolme maalia, vaikka ei ole pelannut edes täysiä minuutteja. Olen todella onnellinen hänen puolestaan.

– Hänellä on ollut hankalaa viime vuosina, ja nyt hän tuli hakemaan täältä uutta nostetta uralleen. Hyvän startin hän on ainakin saanut. Hän on meille tärkeä pelaaja ja tulee olemaan loppukaudestakin. Tämä oli tällainen erityismaininta, mutta koko joukkue ansaitsee yhtä lailla kiitoksen.

HJK pelasi Konferenssiliigan ottelun myöhään torstai-iltana, joten palautumisaika SJK-otteluun jäi lyhyeksi. Lisäksi etenkin puolustuspäähän kasautuneet poissaolot ovat kasvattaneet joidenkin pelaajien kuormitusta.

– Avauskokoonpanomme viidestä puolustajasta neljä pelasi täydet tai lähes täydet minuutit myös torstaina. Sekin alkoi tietyllä tavalla näkymään. Lisäksi jouduimme vaihtamaan joitain pelaajia aikaisin pois keskiviikon peliä silmällä pitäen, mikä saattoi myös vaikuttaa pelin rytmiin.

– Olemme ansainneet tämän vaikeuden. Emme voi pelata kerran viikossa ja panna aina kaikkia paukkuja yhteen peliin, vaan tämä on isompi kokonaisuus. Joskus se aiheuttaa tiettyä epätasaisuutta pelin sisällä, mutta olemme ylpeitä ja nautimme siitä, että meillä on tällainen mahdollisuus [pelata kahta kilpailua samanaikaisesti], pohti Korkeakunnas.

Lisää uutisia