4-3-3
vko.35 // 3.9.2023

Honka nousi takaa voittoon Kotkassa (KTP-FC Honka 1-2)

Kuva: Mikko Mäkelä

FC Honka matkasi Veikkausliigan runkosarjan päätöskierroksella Kotkaan KTP:n vieraaksi ja käänsi avausjakson tappioaseman voitokseen 2-1.

Ensimmäinen vartti oli Hongalle hankala. Noin neljä ja puoli minuuttia oli pelattu, kun Miska Ylitolva löysi Mikan boksista. Florian Baak puolusti kuitenkin uhrautuvasti ja blokkasi hyökkääjän laukauksen.

KTP pääsi siirtymään kuitenkin johtoon kahdeksan minuuttia myöhemmin, kun tällä kertaa Mikan laukaus upposi Honka-verkkoon.

Takaiskumaalin jälkeen Honka sai paremmin peliään käyntiin ja luotua muutamia tilanteita KTP:n päähän. Roman Eremenko pääsi puskemaan Nasirun keskityksestä, mutta yritys karkasi yli maalin.

Honka kävi jo suht lähellä tasoitusta 27. minuutilla. Nasiru löysi linjan takaa Lauri Laineen, mutta KTP-vahti Matias Niemelä sai katkottua Laineen syöttö yrityksen maalinedustalle odotelleelle Michael Lópezille.

Viisi minuuttia ennen taukovihellystä Laine pääsi itse laukomaan, kun Edmund Arko-Mensahin keskitys tuli taka-alueelle. Niemelä torjui kuitenkin laukauksen kulmapotkuksi.

Tauolle siirryttiin KTP:n 1-0 johdossa.

Honka nousi tasoihin ottelun 53. minuutilla. Willis Furtado kaatoi boksissa Arko-Mensahin ja Roman Eremenko pääsi asettelemaan palloa pilkulle. Eremenkon rangaistuspotku oli vuorenvarma ja lukemiksi taululle muuttuivat 1-1.

Honka iski voittomaalin 71. minuutilla ja tilanteen keskiössä oli Nasiru. Keskikenttäpelaaja laittoi keskialueen riiston jälkeen Laineen vauhtiin vasemmalla laidalla. Laine palautti pallon alaspäin Nasirulle, joka pelasi sen Lópezille. López kääntyi boksin rajoilla ja pelasi takaisin nousun tehneelle Nasirulle, joka viimeisteli varmasti Niemelän jalkojen välistä pallon verkkoon ja Hongan johtoon.

Hongalla oli vielä paikka iskeä kolmaskin osuma viitisen minuuttia ennen loppua, mutta Clésion laukaus meni hieman maalin ohitse. Kolme pistettä lähti kuitenkin solidilla toisen jakson esityksellä keltamustien matkaan.