AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.35 // 3.9.2023

"Kaikki mahdollisuudet mitaliin ja europaikkaan" - Honka päätti runkosarjan vahvaan putkeen

"Kaikki mahdollisuudet mitaliin ja europaikkaan" - Honka päätti runkosarjan vahvaan putkeen

Honka nousi voittoon Arto Tolsa Areenalla. (Kuva: Mikko Mäkelä)

FC Honka päätti runkosarjan vahvasti ja vei nimiinsä myös sunnuntaisen vierasottelun KTP:ta vastaan maalein 2-1.

Voitto oli Hongalle neljäs peräkkäinen Veikkausliigassa ja viides kaiken kaikkiaan. Näissä otteluissa Hongan verkkoon on mennyt myös vain yksi maali, eli juuri KTP:n osuma tänään. Vastustajan verkko sen sijaan on heilunut seitsemästi.

– Peli alkoi kääntyä mielestäni enemmän meille jo KTP:n maalin jälkeen ensimmäisellä puoliajalla. Saimme KTP:n painettua aika syvälle puolustamaan ja löysimme keinoja olla vaarallisia. Emme olleet vaan tarpeeksi hyviä viimeisessä vaiheessa, siinä meillä oli jostain syystä tuskaista. Toisella jaksolla sitten saimme kaivettua tuloksen vaikeankin kautta. Tasoitus pilkulta ja Nasirun maalissa hieno suoritus, yhteistyö pelaajien kesken ja upea maali.

- Ei tämä ollut missään nimessä helppo peli, KTP oli niin vaikea vastus kun ennalta ajattelimmekin. Jouduimme tekemään kovan työn kolmen pisteen eteen, mutta teimme sen hyvin, saimme iskettyä tarvittavat maalit ja lopulta napattiin ansaittu voitto, Hongan päävalmentaja Vesa Vasara totesi ottelun jälkeen.

Vasara avasi myös asioita Hongan hyvän tuloskunnon taustalla.

– Olemme puolustaneet suht stabiilisti omaa boksia ja päästäneet vähän maaleja. Tänään päästimme ensimmäisen viiteen peliin ja senkin jälkeen pystyimme vielä nousemaan. Se antaa tietenkin meille hyvän mahdollisuuden voittaa pelejä.

- Pystymme lisäksi koko ajan luomaan noin 5-10 maalipaikkaa pelissä. Välillä niistä tulee vähän enemmän, välillä vähemmän, mutta kun perustaso puolustamisessa antaa meille mahdollisuuden voittaa yhdellä tai kahdellakin maalilla, silloin yleensä saadaan tulosta mukaan. Tavoitteena ennen kauden alkua oli mitali ja europaikka. Meillä on siihen aivan kaikki mahdollisuudet, Vasara summasi.

vko.20 // 15.5.2024
Lisää uutisia