AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KTP
3-4-3

12

(1-0)

Yleisöä 2688

FC Honka
4-3-3
vko.35 // 2.9.2023

Ennakko: KTP-FC Honka

Ennakko: KTP-FC Honka

Kuva: Juhani Järvenpää

Sunnuntaina pelattava KTP-FC Honka -kamppailu on kotkalaisseuran päävalmentajana reilun viikon ajan olleen Juha Malisen ensimmäinen ja vihreävalkoisten viimeinen kotiottelu Veikkausliigan runkosarjassa.

Viidentenä oleva Honka on jo käytännössä varmistanut paikkansa kuuden parhaan joukossa eli Mestaruussarjassa, sillä sen takana pisteen päässä olevat FC Inter ja AC Oulu eivät enää molemmat pysty nousemaan paremman maalieron omaavien espoolaisten ohi, koska heillä on keskinäinen peli päätöskierroksella.

Kymmenentenä oleva KTP on tällä hetkellä viisi pinnaa putoajan paikalla lojuvaa IFK Mariehamnia edellä, ja karsijan tontilla majaileva FC Lahti hönkii vain pisteen päässä.

KTP löi Hongan toukokuun lopussa Espoossa 1-0 Willis Furtadon puskumaalilla Joni Mäkelän syötöstä, mutta sen jälkeen joukkueissa on tapahtunut muutoksia ihan riittävästi. Kolmen pisteen ottaminen on KTP:n tavoitteena kuitenkin myös Arto Tolsa -areenalla.

- Lähdemme voittamaan jokaista peliä, Malinen sanoo.

Honka saapuu Kotkaan neljän pelin voittoputkessa pidettyään maalinsa puhtaana FC Inter-, kahdesti IFK Mariehamn- ja Ilves-peleissä.

- Vasaran Veskun valmentama Honka on hyökkäysvoimainen ja kokenut pallonhallintajoukkue, Malinen toteaa ja luettelee nimeltä joukkueen runkopelaajat Edmund Arko-Mensahin, Roman Eremenkon, Johannes Wurtzin ja Michael Lopezin.

- Taidolliset ja taktiset asiat ratkaisevat, kuten myös asenne. Tiedän kotkalaisuudesta sen verran, että mikäli pelaajat osoittavat sinnikkyyttä, yritteliäisyyttä ja aggressiivisuutta, niin silloin saa myötätuntoa katsomosta.

Honka ja KTP kohtasivat aiemmin tällä kaudella Tapiolan urheilupuistossa. Tasainen peli päättyi vieraiden juhliin, kun Willis Furtado teki ottelun ainoaksi jääneen maalin puolen tunnin kohdalla. Honka hakee sunnuntaina siis sarjapisteiden lisäksi revanssia.

– Huomisen ottelu on kauden tärkeimpiä pelejä. KTP on todella hyvä joukkue, joten meidän tulee valmistautua otteluun todella hyvin. Uskon, että olemme valmiita tuomaan kolme pistettä huomenna Espooseen, Hongan Nasiru Banahene toteaa.

KTP:n kokoonpanossa ei viikossa ole tapahtunut muutoksia.

- Samat pelaajat ovat käytettävissä kuin viime pelissä. Laaksonen (Johannes), Pecile (Damiano) ja Miska (Rautiola) ovat palaamassa maajoukkuetauon jälkeen kokoonpanoon.

Erotuomari: Viljanen Petri
AET 1: Nykänen Sami
AET 2: Leppänen Veli-Matti
4.ET: Veini Turo

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko viikonlopun kierroksesta:


(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

KTP - FC Honka Arto Tolsa Areenalla sunnuntaina 3.9. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Hongan verkkosivut, KTP:n verkkosivut