AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Haka
4-3-3
#28 Mastokangas

11

(0-1)

Yleisöä 2541

IFK Mariehamn
5-3-2
#7 Sjöroos
vko.32 // 10.8.2023

Ennakko: FC Haka-IFK Mariehamn

Ennakko: FC Haka-IFK Mariehamn

Kuva: Juha Tamminen

FC Haka päätti kolme kuukautta kestäneen voitottoman taipaleensa viime perjantaina, kun se haki tuiki tärkeän 1-2 -voiton Tampereen Ratinasta niin ikään kipeästi voiton tarpeessa olleen Ilveksen kustannuksella.

Tärkeät ottelut jatkuvat heti perjantaina, kun sarjajumbo IFK Mariehamn saapuu Tehtaan kentälle. Kaksi pistettä Hakaa jäljessä olevaa ahvenmaalaisryhmää ei kuitenkaan parane aliarvioida, sillä joukkue muun muassa pudotti kuukausi sitten Kuopion Palloseuran Suomen Cupista, sekä haki kaksi viikkoa sitten täyden pistepotin FC Lahden vieraana selvin 0-2 -lukemin.

Aivan kuten Hakankin, niin myös Maarianhaminan otteet ovat ailahdelleet huomattavasti ja peleissä on nähty paljon maaleja molempiin päihin. Viime lauantaina saarelaiset vierailivat Boltilla Helsingin Jalkapalloklubin vieraana ja kotiinviemisinä maali-iloittelun jälkeen oli 4-2 -tappio.

– Massiivinen peli taas tiedossa! Voitolla pystytään taas hengähtämään paremmin ja Maarianhamina taas ajattelee, että voitolla menevät meidän edelle.

– Maarianhamina on vieraissa napsinut ihan hyvin pisteitä. Perustanut pelinsä vieraissa tiukkaan puolustamiseen, vastaiskuihin ja erikoistilanteisiin, Hakan päävalmentaja Teemu Tainio näkee.

IFK Mariehamnilla on hyviä muistoja Valkeakoskelta, sillä juuri Tehtaan kentällä Grönvitt juhli ensimmäistä suurta voittoaan voitettuaan vuoden 2015 Suomen Cupin finaalissa FC Interin.

Hyviä – ja vähän tuoreempia – muistoja IFK:lla on myös Hakan kohtaamisesta. Toukokuussa Maarianhaminassa IFK otti tämän kauden ensimmäisen voittonsa kaatamalla Hakan lukemin 2-1.

Maissa Fallin, Elias Mastokankaan ja Alberto Morinin liittyminen Hakan joukkueeseen on tuonut mukavasti vaihtoehtoja Hakan peliin ja onkin havaittavissa, että vaihtopenkillä on nyt riittävästi ratkaisuvoimaa, mikäli pelisuunnitelmaa on tarpeen muuttaa kesken ottelun. Ikävä uutinen koskilaisten kannalta on se, että Ilves -ottelussa ottelun kesken jättäneen Janne-Pekka Laineen vamma on sen verran paha, että mies on sivussa vielä kolmisen viikkoa. Muutoin valkopaitojen ryhmä on kunnossa, joten valmennuksella on perjantaina vaihtoehtoja käytössään.

IFK Mariehamnin pelaajatilanne näyttää positiiviselta ottelun alla. Olawale Tehe teki viime viikonloppuna paluun pitkän loukkaantumisen jälkeen ja myös tuore hankinta Konstantinos Kotsopoulos on pelikelpoinen. Edellisottelusta HJK:ta vastaan sivussa sääntöjen mukaan olleet HJK-lainat Elmo Henriksson ja Samuel Anini Jr. ovat myös jälleen käytettävissä. Miinuspuolella on Jean-Christophe Coubronne, joka on sivussa pelikiellon takia.

Erotuomari: Hämäläinen Oskari
AET 1: Mynttinen Simo
AET 2: Kettunen Eemeli
4.ET: Mäkinen Kalle


FC Haka - IFK Mariehamn Tehtaan kentällä perjantaina 11.8. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Hakan verkkosivut, IFK Mariehamnin verkkosivut