AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.32 // 11.8.2023

FC Hakalla keinot IFK Mariehamnin kaatoon – ”Isot kolme pistettä taas jaossa”

FC Hakalla keinot IFK Mariehamnin kaatoon – ”Isot kolme pistettä taas jaossa”

Tino Purme on valmiina IFK Mariehamnin kaatoon. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Haka jatkaa pelejään perjantaina, kun IFK Mariehamn saapuu Tehtaan kentälle vierailulle. Hakan linkkuveitsi Tino Purme haluaa kuitata alkukesästä koetun tappion.

Haka palasi viime ottelussaan voittojen tielle kaatamalla Ilveksen vieraskentällä 2-1. Voitto toi paljon positiivista energiaa harjoitusviikolle.

- Voittaminen on se syy miksi pelaamme. Treeneissä on ollut iloisia ja positiivisia kasvoja tällä viikolla. Ne olivat meille tärkeät kolme pistettä ja vielä paremmaksi sen teki se, että voitto tuli derbyssä, Purme avaa Hakan sivuilla.

Loppuvihellyksen jälkeen pelaajien tuuletuksista oli aistittavissa suurta helpottuneisuutta.

- Peli meni vielä lopussa aika jännäksi, mutta onneksi saimme siitä napattua voiton ja tärkeät kolme pistettä. Välillä on ollut sellaisia pelejä, joissa olisimme ehkä ansainneet tuloksen, mutta emme ole onnistuneet sitä saamaan, mutta nyt voitto onneksi tuli.

Tärkeät pelit jatkuvat taas perjantaina, kun sarjassa viimeisenä oleva IFK Mariehamn saapuu Tehtaan kentälle. Voitolla Hakalla olisi mahdollisuus repiä saarelaisiin viiden pisteen kaulan ja nousta tasaisessa sarjassa peräti kolme pykälää.

- Isot kolme pistettä taas jaossa. Voittoa lähdemme hakemaan, se on itsestäänselvyys.

Hakalla on kirveleviä muistoja joukkueiden edelliskohtaamisesta. Haka piti ottelua hallussaan, mutta IFK käänsi pelin toisella puoliajalla itselleen.

- Meidän täytyy vain käyttää omat paikkamme ja pitää huolta omasta maalistamme. Tiedämme millä keinoin pystymme IFK:n kaatamaan.

Hakan faneilla on mahdollisuus saada Purmeen nimikirjoitus hänen fanikorttiinsa pelin jälkeen. Purme on iloinen perinteeksi muodostuneesta tavasta.

- Muistan, kun joskus lapsena olin katsomassa Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen harjoituksia ja sain otettua heiltä nimmarit. Itselläni on ainakin tosi otettu olo, että lapset haluavat otteluiden jälkeen nimmareita, kiittelee Purme nuoria faneja.

FC Haka - IFK Mariehamn Tehtaan kentällä perjantaina 11.8. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia