4-3-3
vko.32 // 7.8.2023

FC Lahdelle tärkeät pisteet (FC Lahti-FC Honka 1-0)

Matheus Alves ratkaisi FC Lahdelle. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti nappasi komean kotivoiton FC Hongasta helteisellä Hiihtiksellä. Matheus Alvesin toisen jakson maali riitti lahtelaisille täyteen pistepottiin.

Ennen ottelun alkua FC Lahti sai uuden jäsenen lahtelaisen jalkapalloilun kunniagalleriaan, kun Drilon Shala nostettii FC Lahden Hall of Fameen. Samalla seura muisti myös toissa viikolla menehtynyttä talkoolaista Hannu Leskistä, joka oli ollut seuran talkoolaisena alusta asti tähän kesään asti. Lisäksi Eemeli Virta palkittiin sadasta liigaottelusta.

Ottelun alku oli tunnusteleva ja FC Honka hallitsi palloa hienoisesti. Lahti puolestaan puolusti tiiviisti ja kyttäsi tilanteenvaihtoja. Reilun vartin jälkeen Lahti onnistui luomaan huippupaikan. Mikko Kuningas keskitti ja Leon Kreković puski. Maksim Rudakov venyi Hongan maalilla kuitenkin ilmiömäiseen torjuntaan.

Jakson puolivälissä Matias Rale keskitti ja pallo osui lahtelaismaalin yläputkeen. Ensimmäisen jakson lisäajalla Ville Koski pääsi ampumaan erikoistilanteen jälkitilanteesta. Verkko pöllähti, mutta maalin ulkopuolella ja näin tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Myös toisella jaksolla Lahti puolusti tiiviisti ja piti Hongan pois maalipaikoilta. Hieman ennen tunnin täyttymistä Lahti sai kaksi kulmapotkua, joista toinen tuotti tulosta. Altin Zeqiri antoi pallon etutolpalle ja Matheus Alves liippasi pallon sisään vieden FC Lahden johtoon.

Viimeiset puoli tuntia olivat Lahdelta puolustustaistelua ja Arian Kabashi ja Bubacar Djaló nousivat uhrautuvalla pelaamisellaan lahtelaissankareiksi. Hongan hyökätessä riskillä, sai Lahti muutaman maukkaan syötönkatkon, joista Zeqiri pääsi ampumaan Djalón esityöstä, mutta laukaus meni tolppaa nuollen ohi. Lahdella ei ollut lopulta suurta hätää omassa päässään, joten pisteet jäivät mastojen varjojen helteeseen lukemin 1-0.