AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.32 // 7.8.2023

"Jäi panokset piippuun" - Vasara pettyi Hongan tappioon FC Lahdelle

"Jäi panokset piippuun" - Vasara pettyi Hongan tappioon FC Lahdelle

"Vesku" jäi kaipaamaan tehoja Hongalta. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Honka matkasi viikon aluksi Lahteen kohtaamaan FC Lahden. Lahden Stadionilla nähtiin tasainen kamppailu, joka kääntyi kuitenkin kotijoukkueen 1-0 voitoksi erikoistilannemaalilla.

Hongalla oli alla vakuuttava voitto AC Oulusta, mutta maanantaina tulos ei ollut toivottu.

– Meiltä jäi tänään panokset piippuun. Oli siinä tarpeeksi paikkoja tehdä pari maalia, mutta olisimme totta kai halunneet luoda enemmän paikkoja. Vastustajan passiivinen tapa puolustaa teki siitä toki haastavaa. Kontrolloimme pitkään hyvin Lahden vastahyökkäyksiä.

- Meidän pitäisi useammin saada uhkaa boksiin, mutta kyllä niitäkin mahdollisuuksia oli. Pitäisi vaan saada viimeiset syötöt paremmaksi ja pallot pussiin. Todella pettynyt tietenkin olen tulokseen. Näissä peleissä erikoistilanteet ovat todella tärkeitä ja Lahti onnistui tänään niissä meitä paremmin ja ansaitsi sitä kautta voittaa, Hongan päävalmentaja Vesa Vasara totesi.

FC Lahden taktiikka puri maanantaina.

– Tämä oli hyvin erilainen peli kuin Oulu-ottelu. Pallo oli todella paljon meillä ja vastustaja suht passiivinen. Ensimmäisen maalin merkitys silloin kasvaa ja jos olisimme sen saaneet olisi se avannut peliä varmasti eri tavalla, Vasara jatkoi.

Hongan uusista hankinnoista Johannes Wurtz pelasi ensimmäiset minuuttinsa Honka-paidassa.

– Johannes pelasi tänään ensimmäiset noin puoli tuntia ja hän on meille kyllä hyvä vahvistus. López ja Ojala olivat vielä tämän viikon treenillä ja eivätköhän he ole täysin käyttökelpoisia ensi viikonloppuna, Vasara totesi.

Lisää uutisia