AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.32 // 7.8.2023

FC Lahden Mikko Mannila kiitteli pelaajiaan - "Jätkät antoivat kaikkensa kentällä"

FC Lahden Mikko Mannila kiitteli pelaajiaan - "Jätkät antoivat kaikkensa kentällä"

Mikko Mannila kiitteli taistelua. (Kuva: Juha Tamminen)

FC lahti kohenteli asemiaan sarjataulukossa merkittävästi maanantaisella 1-0-voitollaan FC Hongasta.

FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila kertoi pelin olleen pienten marginaalien peli. Hän oli tyytyväinen joukkueen puolustustyöskentelyyn. Mannilan mukaan Lahti oli ensimmäisellä jaksolla kuitenkin heikko muutamasta maalipaikasta huolimatta.

– Kilpaurheilua tehdään voittaakseen, joten voitto on tärkeä ja ehkä se vapauttaa joukkueessa myös energiaa. Minun pitää olla tyytyväinen meidän puolustustyöskentelyymme. Emme edes kuvitelleet, että haluamme antaa Hongalle isoja tiloja hyökätä. Uskon, että tällä tavalla pystyimme todennäköisimmin voittamaan. Tiesimme, että Honka perustaa pelinsä tiettyihin vahvuuksiin ja halusimme pelata ne pois.

Ratkaisu syntyi lopulta toisella jaksolla ja FC Lahti pystyi puolustamaan johtoasemaansa Matheus Alvesin johtomaalin jälkeen.

- Ensimmäisellä jaksolla olimme heikkoja meidän tilanteenvaihdoissamme, vaikka saimme muutaman maalipaikan. Tämä oli pienten marginaalien peli ja tiesimme, että voimme onnistua erikoistilanteissa tällä kokoonpanolla. Avausmaalin merkitys kasvaa tällaisissa otteluissa.

- Tiukka peli ja jätkät antoivat kaikkensa kentällä, Mannila tiivisti.

vko.20 // 15.5.2024
Lisää uutisia