AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-3-3
#9 Alves Leandro

10

(0-0)

Yleisöä 2282

FC Honka
4-3-3
vko.31 // 6.8.2023

Ennakko: FC Lahti-FC Honka

Ennakko: FC Lahti-FC Honka

Kuva: Juhani Järvenpää

Veikkausliigan runkosarja lähenee ratkaisuhetkiään ja joukkueet haluavat entistä kipeämmin kartuttaa pistepussiaan. FC Lahti saa Lahden stadionin nurmelle vieraakseen aina haastavan FC Hongan.

FC Lahti vieraili edellisellä kierroksella Valkeakoskella sarjajumbona olleen FC Hakan vieraana. Lahti loi alussa tukun maalipaikkoja ja lähimmäs pääsivät Altin Zeqiri, Tommi Jäntti ja Matheus Alves. Kotijoukkue kuitenkin kesti rynnistyksen ja Haka meni ottelussa johtoon, mutta Lahti ei antautunut. Lopulta Arian Kabashi puski Mikko Kuninkaan vapaapotkuun siten, että Haka joutui ohjaamaan pallon omaan maaliinsa ja pisteet tasattiin lukemin 1—1.

Kierroksen ollessa kesken, on Lahti jälleen karsijan paikalla sarjataulukossa. Lahtelaiset eivät ole päässeet harjoittelemaan kotinurmella ollenkaan viikon aikana, vaan Pajulahdessa vietetty harjoitusviikko on ollut repaleinen. Valmennusjohto saa kuitenkin käyttöönsä pelikieltonsa kärsineet Teemu Penninkankaan ja Bubacar Djalón. Varmasti sivussa puolestaan ovat Lassi Järvenpää, Julius Tauriainen, Pablo Andrade ja ikäluokkansa maajoukkueen mukana oleva Osku Maukonen.

FC Honka puolestaan nappasi upean 4-1 voiton viime kierroksella, kun se kaatoi AC Oulun kotonaan Tapiolan urheilupuistossa. Clésion kahden maalin lisäksi Hongalta onnistuivat myös Aldayr Hernández ja Veikkausliigauransa avausmaalin viimeistellyt Jonathan Muzinga.

– Se oli hieno voitto joukkueelle, asiat sujuivat erittäin hyvin, pystyimme tekemään neljä maalia. Voitto oli erittäin tärkeää ryhmän itseluottamukselle. Olemme aiemminkin tehneet asioita hyvin, mutta emme olleet pystynyt tekemään maaleja. Tässä ottelussa, pelasimme hyvin ja teimme niitä maaleja, mikä on erittäin tärkeää tulevia otteluita ajatellen, Hernández toteaa Hongan verkkosivuilla.

Honka ja FC Lahti ovat kohdanneet kerran aiemmin tällä Veikkausliigakaudella. Tapiolan urheilupuistossa toukokuun alussa pelatussa ottelussa Hongalta osuivat Kevin Jansen kahdesti ja Clésio kertaalleen ja loppulukemiksi kirjattiin keltamustien 3-0 kotivoitto.

– Luulen, että nyt he ovat paljon aggressiivisemmin prässäävä joukkue. Uskon, että kun pelaamme omaa peliämme, hyödynnämme mahdollisuudet jotka meillä on ja pysymme keskittyneinä, voimme napata kolme pistettä ja suunnata kohti taulukon kärkeä, Hernández sanoo.

Honka hankki siirtoikkunan aikana uusia vahvistuksia. Juhani Ojala pelasi viime kierroksella Kakkosessa Honka Akatemian riveissä 79 minuuttia, kun joukkue voitti HJS:n 3-2. Johannes Wurtzin ja Michael Lopezin debyyttejä keltamustassa paidassa vielä odotetaan. Paluumuuttaja Jesse Nikki kuntoutuu vielä loukkaantumisestaan.

Ennen ottelua FC Lahti -legenda Drilon Shala nostetaan FC Lahden Hall of Fameen.

Erotuomari: Simani Peiman
AET 1: Koskinen Samu
AET 2: De Casseres Christian
4.ET: Kolehmainen Antti


FC Lahti - FC Honka Lahden stadionilla maanantaina 7.8. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, FC Hongan verkkosivut