Yleisöä 3317

4-3-3
vko.32 // 7.8.2023

Inter haki komean voiton Kotkasta (KTP-FC Inter 1-4)

FC Inter haki maanantaina täyden pistepotin KTP:n vieraana lopulta selkein lukemin 1-4.

Ottelun avausmaalin iski KTP, kun Willian Pozo-Venta onnistui viimeistelemään maalin lähietäisyydeltä pelin 13. minuutilla. Inter ei harmitellut kauaa takaiskua, vaan vastasi siihen iskemällä kolme maalia vartin sisään aika välillä 25-40 peliminuuttia.

Kaksi ensimmäistä osumaa tulivat laukauksilla noin 20 metristä. Bismark Ampofo venytti maaliverkkoja vihaisella pomppukudilla etualakulmaan hyvän maskin takaa. Osuma oli hänen nuoren liigataipaleensa ensimmäinen.

Petteri Forsell iski ottelun voittomaaliksi jääneen osuman. Hän ampui päättäväisesti vasurillaan keskisektorista ja pallo otti makoisan kimmokkeen blokkaamaan syöksyneestä KTP-puolustajasta. Maalivahti Rasmus Leislahti oli kimmokkeen jälkeen tilanteessa voimaton ja näin ollen syntyi Forsellin komean liigauran maali numero 50.

Interin tehovartin sinetöi Timo Stavitski, joka ampui sisään rangaistuspotkun alas ja keskelle. Stavitskille onnistuminen maalikirjoihin oli toinen peli putkeen. Inter siirtyi tauolle ansaitussa johtoasemassa.

KTP:n synkkä maanantai sai isosti tuulta purjeisiin, kun Miska Ylitolva rikkoi keltaisen kortin arvoisesti heti toisen jakson ensimmäisellä minuutilla. Kortti oli hänelle ottelussa toinen, joten suunnaksi hänelle aikainen suihku. Pelissä alkoi tämän jälkeen hieman seesteisempi vaihe, joskin kummallakin joukkueella oli omat hyökkäysaihionsa.

Lopullinen niitti kotkalaisten taistelulle saatiin 73. minuutilla, kun Inter pääsi jälleen pilkulle. Tällä kertaa pallon taakse asettui Forsell. Select löysi tiensä varmuudella oikeaan alakulmaan ja Forsell pääsi nauttimaan kahden maalin illasta.