AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
KTP
3-5-2

14

(1-3)

Yleisöä 3317

FC Inter
4-3-3
vko.31 // 6.8.2023

Ennakko: KTP-FC Inter

Ennakko: KTP-FC Inter

Kuva: Tara Jaakkola

Yhdeksäntenä oleva KTP kohtaa seitsemäntenä majailevan FC Interin Veikkausliigan ottelussa Arto Tolsa -areenalla maanantaina.

Joukkueet ottivat kaksi kuukautta sitten yhteen Turussa, jolloin Inter voitti maalein 2-1 Matias Paavolan tehtyä KTP:n kavennusosuman.

- Turun-ottelu oli tosi hyvä peli meiltä. Pystyimme haastamaan heitä ja meillä oli paikkoja tehdä maaleja. Jossain vaiheessa (Miska Rautiola ajettiin ulos 52.minuutilla) saatiin punainen kortti, ja silti pystyttiin paineistamaan ja luomaan maalipaikkoja. Hyvällä tuurilla oltaisiin saatu tasapeli, ja uskon, että tasakentällisin on nyt saumat voittaa. Siihen uskotaan tosi vahvasti, KTP:n kapteeni David Ramadingaye sanoo seuransa verkkosivuilla.

Interillä on vielä kuusi ottelua pelaamatta liigan runkosarjaa, ja se on yhden pelin enemmän pelannutta kotijoukkuetta viisi pistettä edellä, joten pääsy kuuden parhaan joukkueen joukkoon ylempään loppusarjaan eli Mestaruussarjaan on tällä hetkellä todennäköisempää turkulaisseuralla kuin KTP:llä, joka on kuusi pinnaa kuudentena olevaa FC Honkaa perässä.

- Tietenkin meilläkin on mahdollisuudet ylempään loppusarjaan. Jos voitamme omat pelit, niin todennäköisesti olemme silloin siellä. Emme kuitenkaan ollenkaan mieti niin pitkälle, vaan menemme peli kerrallaan. Seuraavaksi pitää pystyä voittamaan Inter ja sitten katsotaan taas, missä olemme. Lähdemme voittamaan joka peliä yksittäin, Ramadingaye pohtii.

Inter sai hyvän tasonnoston viime pelissä, kun se päihitti IFK Mariehamnin niin ikään vieraissa. Hyökkääjä Matias Tammisen mukaan tuon ottelun päälle on hyvä rakentaa jatkoa.

– Viime ottelu oli melko ehjä suoritus. Puolustuspelaaminen toimi hyvin ja saatiin hyökkäyssuuntaan paljon tilanteita. Ei tuntunut ainakaan, että olisi ollut mitään hätää missään vaiheessa. Tietysti pelin olisi voinut tappaa aiemmin, Tamminen kertaa Interin sivuilla.

Hän on kotkalaisen jalkapallon kasvattina oikea mies ennakoimaan maanantain matsia.

– Hieno fiilis päästä vihdoin Kotkaan pelaamaan ekaa kertaa vierasjoukkueen paidassa. Henkilökohtaisesti olen odottanut peliä jo pitkään. Melkeinpä koko suku ja paljon kavereita löytyy katsomosta. Tiedän, että ainakin perhe on Interin kelkassa, "Tami" fiilistelee.

Kolossimainen pelimies povaa hikistä iltapuhdetta.

– KTP on todella fyysinen ja taistelutahtoinen jengi. Myös Tolsa on vaikea paikka vieraille.

Tamminen ei anna tietynlaisten tulospaineiden hiipiä ihon alle.

– Ei me liikaa sarjataulukkoa katsota, mennään peli kerrallaan eteenpäin. Viime voitto oli tärkeä henkisesti ja uskon saman tekemisen jatkuvan myös Kotkassa, Tamminen huomauttaa.


Erotuomari: Reitala Oliver
AET 1: Alakare Mikko
AET 2: Honkanen Jukka
4.ET: Pesonen Miika


KTP - FC Inter Arto Tolsa Areenalla maanantaina 7.8. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: KTP:n verkkosivut, FC Interin verkkosivut