AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-5-1

02

(0-2)

Yleisöä 2351

VPS
3-5-2
vko.30 // 27.7.2023

Ennakko: Ilves-VPS

Ennakko: Ilves-VPS

Kuva: Apollo Photo

Tampereen Ilves isännöi tulevana perjantaina Ratinan stadionilla viiden ottelun voittoputkessa olevaa Vaasan Palloseuraa. Ilves puolestaan keskittyy ensisijaisesti ratkaisemaan maalintekoon liittyviä haasteitaan kolmen maalittoman pääsarjaottelun jälkeen.

Perjantain vastustaja VPS:n tarina heinäkuun ajalta voi parhaimmillaan toimia Ilveksen kannalta motivoivana esimerkkinä siitä, että tuloskunnon kääntyminen voi tapahtua nopeastikkin.

Kesäkuussa VPS kärsi viisi peräkkäistä tappiota, joista neljä tuli liigaotteluissa, mutta heinäkuun puolella raitapaitaiset vaasalaiset ovat keränneet viidestä Veikkausliigakamppailustaan viisi voittoa. Vaasalaisten maalierokin on tasoittunut näiden otteluiden aikana huomattavasti, joukkueen iskiessä viidessä edellisessä ottelussaan 13 maalia ja päästäen ainoastaan yhden. Itseluottamusbuustin käynnistämä voittoputki ei Ilveksen apuvalmentaja Joni Lehtosen mukaan ole välttämättä Ilveksenkään osalta kaukana.

- Vepsu on hyvä verrokki meidänkin tilanteeseen siitä, että ensin on vaikeaa ja ei tahdo pisteitä tulla, mutta sitten homma lähtee kulkemaan. Meille on täysin sama mahdollista, että pystytään tähän kauden loppuun rakentamaan voittoputkia. Niin pienestä on kiinni tällä hetkellä, että kolmen pisteen pelejä alkaa meillekin napsumaan, niin siihen uskotaan.

VPS pidensi ilmiömäistä voittoputkeaan jo viiden ottelun mittaiseksi, kun FC Haka kaatui selvin 4–1 lukemin kotinurmella sunnuntai-illan kohtaamisessa. Alavireinen Haka ei kyennyt haastamaan Vepsua omista paikoistaan, ja europelien tuoma väsymys näkyi myös valkeakoskelaisten puolustusvirheissä sekä hyökkäyskolmanneksen päätöksissä. VPS oli puolestaan tehokas omista paikoistaan, ja maalinteossa onnistuivat Tyler Reid kauden ensimmäisellä osumallaan, Peter Michael toistamiseen, sekä tuorein Vepsu-vahvistus Harry Sawyer ensimmäisellä maalillaan Raidassa.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela oli hyvästä tuloksesta erittäin tyytyväinen, mutta toteaa myös, ettei voitto tullut helpolla.

- Voitosta jäi hyvät fiilikset. Ottelu oli tärkeä ja iso voitto meille, ja kaikin puolin lopulta myös ansaittu. Ei se helpolla kuitenkaan tullut, sillä teimme pelin itsellemme niin sanotusti vaikeaksi.

Molemmat joukkueet tuntevat hyvin toisensa

- VPS on selkeän pelitavan omaava joukkue ja on ainakin viime vuodesta asti toteuttanut samaa sapluunaa, ja he eivät siitä juurikaan luovu. Sinänsä kohtuullisen helppo lähestyä joukkuetta mistä ei tarvitse arvailla, että mitä sieltä tulee. Mutta samaan aikaan he tekevät oman juttunsa hyvin ja se helpottaa automaatiotason toimintaa, että on selkeä pelitapa ja kaikki joukkueessa tietävät mitä tapahtuu, Lehtonen sanoo.

- Me tiedämme miten heidän pelitapaansa pystytään rikkomaan ja nyt on aika tehdä kaksi juttua samalla: päättää Vepsun voittoputki ja aloittaa meidän oma. Sitä kohti, toteaa Lehtonen päättäväisenä seuran sivuilla.

Myös Nuorela odottaa perjantain ottelusta tiukkaa taistelua.

- Ottelusta tulee varmasti meillekin iso haaste. Ilves pelaa parhaillaan suoraviivaista jalkapalloa. Heidän hyökkäämisensä oli todella nopeaa, jota vastaan pitää olla koko ajan todella hereillä. Uskon, että he jatkavat ensi otteluun samalla tyylillä, ja meidän on oltava heidän nopeiden hyökkäystensä kanssa todella valppaana.

- Odotan tiukkaa ottelua ilman muuta. Ottelusta tulee taistelupeli, ja mielestäni Ilves ei ole enää sama joukkue, joka silloin halusi pitää paljon palloa, vaan enemmänkin aggressiivinen ja suoraviivainen jengi. Emme mekään ole sen vähempää aggressiivisia ja suoraviivaisia kuin Ilves. Matsi tulee olemaan varmasti vauhdikas, täynnä kamppailua ja totta kai mielenkiintoinen, Nuorela ennakoi.

Erotuomari Al-Emara Mohammad
AET 1 Aravirta Jan-Peter
AET 2 Hyöty Eerik
4.ET Nieminen Juho

Ilves - VPS Ratinan Stadionilla perjantaina 28.7. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: Ilveksen ja VPS:n verkkosivut