Yleisöä 2351

3-5-2
vko.30 // 28.7.2023

VPS jatkoi voittoputkeaan Tampereella (Ilves-VPS 0-2)

Ilveksen ja VPS:n välinen ottelu perjantaina jatkoi vaasalaisten voittoputkea, vaikka toisinkin olisi pelitapahtumiin nähden voinut käydä.

VPS aloitti pelin aktiivisesti, ja haki ottelun avausmaalia kuumeisesti. Ottelun avausmaali nähtiinkin jo 11 minuutilla, kun Tyler Reidin matala keskitys oikealta laidalta löysi boksissa vapaana liikkuneen Peter Michaelin. Nigerialaishyökkääjän laukausyritys epäonnistui, mutta Vepsun onneksi pallo löysi tiensä verkkoon Ilves-puolustaja Aapo Mäenpään säärestä. Maali kuitenkin lopulta merkittiin Michaelille.

Vepsun maalikarkelot jatkuivat jälleen 16. minuutilla Tyler Reidin tuotua jälleen palloa kohti boksia. Reidin keskitys pomppi lopulta Peter Michaelille boksin ulkoreunalle ja hän syötti pallon eteenpäin Jesper Engströmille. Ilveksen puolustus seisoi paikallaan, kun Engströmin kääntösyöttö tavoitti Evgeniy Bashkirovin pilkun tuntumassa, josta venäläispelaaja niittasi pallon varmasti vasempaan takakulmaan.

Vepsun vahvan alun jälkeen pelin rytmitys muuttui Ilveksen saadessa enemmän otetta pelistä. Vepsu pelasi upean uhrautuvaa puolustamista omalla alueellaan heittäytymällä kotijoukkueen laukausten eteen sekä peittämällä parhaat maalipaikat boksissa. Muun muassa Santeri Haarala ja Mery Traore saivat mahdollisuutensa maalinteossa, mutta kotijoukkue ei kyennyt kaventamaan peliä ensimmäisen nelivitosen aikana. Tauolle siirryttiin 0-2 -lukemissa.

Toinen nelivitonen oli pitkälti Ilveksen pallonhallintaa. VPS hätäili pallon kanssa, ja pyrki ajoittain hyökkäämään jopa liian nopeasti pallonriistoista. VPS myös koki haasteita kaksinkamppailuissa, vaikka puolustuspeli toimikin varsin hyvin omalla alueella. Lisää dramatiikkaa peliin toi Mohamed Umarin punainen kortti VPS:n vastahyökkäyksestä, kun ghanalaispuolustaja kaatoi läpiajossa Peter Michaelin estäen hienon maalintekopaikan. Ilves joutui pelaamaan loppupelin vajaalla, mistä kotijoukkue selviytyi kuitenkin hienosti taistellen pisteistä ottelun loppuun asti.

Myös Teppo Marttinen pääsi näyttämään osaamistaan muutamaankin kertaan VPS:n tolppien välissä vahdin venyen upeisiin suorituksiin. 75 minuutilla tullut Santeri Haaralan vapaapotku oli mennä hienolla kaarella kohti maalin ylänurkkaa, mutta Marttinen oli mies paikallaan torjuen pallon ulos päätyrajasta.

VPS sai vielä upean mahdollisuuden maalintekoon 85 minuutilla, kun Savion laukaus pomppi maalin eteen Harry Sawyerille, jonka matalan laukauksen Ilveksen Otso Virtanen onnistui torjumaan upealla venytyksellä. Muutamaa minuuttia myöhemmin Ilveksen kavennus oli enemmän kuin lähellä, mutta Teppo Marttisen torjunnasta kimmonneen laukauksen onnistui pelastamaan Jesper Engström maaliviivalta.

Ilves ei kuitenkaan onnistunut löytämään verkkoa paikoistaan, ja ottelu päättyi lopulta vaasalaisten 0–2 vierasvoittoon.