5-3-2
vko.29 // 23.7.2023

IFK Mariehamnille isot pisteet (FC Lahti-IFK Mariehamn 0-2)

Kuva: Juha Tamminen

FC Lahti kärsi kirvelevän tappion stadionin liukkaalla nurmella IFK Mariehamnille. Vierailija vei pisteet mukanaan lukemin 2-0.

FC Lahti tuli otteluun vauhdikkaasti ja saikin luotua muutaman hässäkän IFK Mariehamnin maalille. Jakson edetessä vierailijakin heräsi ja sai entistä enemmän otetta pelistä. Reilun puolen tunnin kohdalla Albin Granlund keskitti matalan pallon FC Lahden maalille. Arian Kabashi katkaisi keskityksen vain puolittain ja pallo päätyi viiteen metriin Alvaro Ngamballe. Loistavan ottelun pelannut Ngamba sai tökätä vierailijat johtoon.

Jakson lopussa Lahti piti palloa, mutta vaaralliset paikat jäivät puuttumaan. Kotijoukkue mätti paljon palloja IFK:n topparin Timi Lahden päähän ja loput hoiti Jean-Christophe Coubronne. Näin tauolle lähdettiin vierailijan 1-0-johdossa.

Toisen jakson alku oli lahtelaisille haastava. Marin Ljubić pysäytti Dén läpiajon heti kolmannella minuutilla. Muutama minuutti myöhemmin pallo kävi lahtelaisten maaliviivalla, kun Dén keskitys kimposi Teemu Penninkankaasta kohti maalia. Debyyttiään pelannut Luka Šimunović kuitenkin siivosi pallon maaliviivalta.

Lahdella oli toisella jaksolla lyhyt hyvä vaihe, jonka aikana joukkue kykeni luomaan muutaman maukkaan maalipaikan. Leon Kreković keskitti ja Matheus Alves puski niukasti ohi. Kreković ampui myös itse kertaalleen tulisesti maalia kohti ja IFK-kassari Elmo Henriksson oli pienissä vaikeuksissa. IFK kuitenkin kesti lahtelaisrynnistyksen.

Lopussa Lahti haki tasoitusta riskillä. Penninkangas oli nousta jälleen lahtelaisten suureksi sankariksi, kun hän puski Tommi Jäntin nappikeskitykseen. Henriksson kuitenkin venyi näyttävään haamutorjuntaan. IFK puolestaan naulasi pelin hieman onnekkaasti juuri ennen lisäaikaa. Dé ampui ja Ljubić torjui. Irtopallossa ollut Ngamba käänsi vielä pallon keskelle ja se kimpoili Šimunovićin kautta lahtelaisten omaan maaliin. Näin ollen pisteet matkasivat saarelle lukemin 2—0.