AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-3-3

02

(0-1)

Yleisöä 2582

IFK Mariehamn
5-3-2
#8 Ngamba
vko.29 // 22.7.2023

Ennakko: FC Lahti-IFK Mariehamn

Ennakko: FC Lahti-IFK Mariehamn

Kuva: Juha Tamminen

Kaksi tappiotonta ottelua kärkijoukkueita vastaan peräkkäin pelannut FC Lahti jatkaa pistejahtiaan tutulla kotikentällään. Vieraaksi Hiihtikselle saapuu kolme pistettä perässä oleva IFK Mariehamn.

Vierailija IFK Mariehamn on pelannut erittäin kaksijakoisen kauden. Se on kyennyt kaatamaan liigan ennakkosuosikkeihin kuuluvia joukkueita, mutta samalla se on hävinnyt kamppailuita, joihin se on lähtenyt ennakkosuosikkina.

IFK:n kompastuksena on ollut maalinteko. Hyökkääjät Tuco ja Dé ovat päässeet maalipaikoille, mutta maaleja on syntynyt koko joukkueella yhteensä vain 13. Joukkue kuitenkin kaatoi heti juhannuksen jälkeen kahdesti Kuopion Palloseuran, joten saarelaiset ovat sarjasijoituksestaan huolimatta erittäin vaarallinen joukkue. Piste-eroa Lahteen on kuitenkin vain kolme pistettä ja Grönvittillä on mahdollisuus ohittaa voitolla Lahti maalieron turvin.

FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila odottaa huomisesta ottelusta erittäin tiukkaa.

– Kaikki ottelut ovat tärkeitä ja tasaisia tässä sarjassa ja päivän kunto ratkaisee. Vastustaja on puolustanut hyvin ja saanut hyviä tuloksia. Tulossa on tiukka matsi. Kumpi joukkue pystyy käyttämään omat hetkensä paremmin, voittaa. Erikoistilanteet korostuvat tässä pienten marginaalien pelissä. Odotan todella tiukkaa matsia, Mannila tiivistää.

Pisteet ovat arvossaan ja tämä toki tiedostetaan yhtä hyvin myös Grönvittin leirissä.

- Totta kai kyseessä on tärkeä ottelu ja pelissä paljon, mutta samaan aikaan ottelun merkitystä ei pidä ylikorostaa, IFK Mariehamnin päävalmentaja Daniel Norrmén painottaa.

- Me haemme peliimme oikeaa tasapainoa ja sitä että pelaajat uskaltavat pelata.

Lahti kohtasi peräkkäin kaikki kolme kärkijoukkuetta ja saalisti neljä pistettä. Pelaajisto otti otteluissa paljon kolhuja ja rasitusta, joten pelaajistossa on vielä paljon kysymysmerkkejä. Varmasti sivussa ovat Lassi Järvenpää ja Pablo Andrade. Altin Zeqiri on kärsinyt pelikieltonsa ja on jälleen valmennusjohdon käytettävissä. Tuoreimman hankinnan, Luca Šimunovićin pelilupa on saapunut ja myös hän on valmennusjohdon käytettävissä.

IFK Mariehamnin pelaajatilanteen osalta on positiivista kerrottavaa. Uusi hankinta Jelle van der Heyden on pelikelpoinen ja myös Albin Granlund tekee paluun kokoonpanoon. Myös pitkään loukkaantuneena ollut Olawale Tehe on päässyt harjoittelemaan täysitehoisesti ja vaikka hän ei vielä ole 90 minuutin kunnossa, on mahdollista, että hän on pitkästä aikaa mukana kokoonpanossa.

Erotuomari Reitala Oliver
AET 1 Lamppu Mika
AET 2 Honkanen Jukka
4.ET Sugulle Abdirahman

FC Lahti - IFK Mariehamn Lahden Stadionilla sunnuntaina 23.7. kello 15.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, IFK Mariehamnin verkkosivut