AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 24.7.2023

​"Kaikkineen hyvin läpiviety ottelu" – IFK Mariehamnin voitto Lahdessa toi tärkeät pisteet

​"Kaikkineen hyvin läpiviety ottelu" – IFK Mariehamnin voitto Lahdessa toi tärkeät pisteet

"Ahna" oli tyytyväinen Grönvittin otteisiin Lahdessa. (Kuva: Juha Tamminen)

Taistelu Veikkausliigan sarjataulukon tyvipäässä tiivistyi entisestään sunnuntaina, kun IFK Mariehamn haki 2-0-voiton FC Lahdesta.

Voitolla Grönvitt hyvästeli ainakin tässä vaiheessa jumbosijan ja pomppasi saman tien kaksi pykälää ylöspäin. Päävalmentaja Daniel Norrmén ei myöskään peitellyt voiton tärkeyttä.

- Uskomattoman tarpeellinen voitto. Pelisuunnitelmamme oli uskaltaa liikuttaa palloa Jellen [van der Heyden] kautta ja pyrkiä pelaamaan pois prässin alta laidoilla wingbackien kautta. Minusta onnistuimme hyvin etenkin vasemmalla laidalla, jossa FC Lahdella oli isoja vaikeuksia, Norrmén sanoi Ålandstidningenille.

- Sanoisin että noudatimme pelisuunnitelmaamme pilkulleen noin 60 minuuttia, mutta sitten vähän lipsuimme samalla kun FC Lahti painoi voimakkaammin päälle. Kaikkineen tämä oli kuitenkin hyvin läpiviety ottelu.

Vain viikko sitten IFK:n riveihin siirtynyt van der Heyden saikin heti vahvasti luottoa ja Norrmén odottaa hollantilaisen ottavan keskikentän tahtipuikon haltuunsa.

- Olemme olleet tyytyväisiä Micken [Michael Fonsell] esityksiin, mutta tuntuu että meiltä on puuttunut luontainen johtaja keskikentältä. Sellainen joka ei vain hoida omaa tonttia, vaan antaa myös muille tilaa liikkua kentällä.

- Viime kaudella meillä oli Mohammed Abubakari, joka kantoi tämän vastuun, mutta tällä kaudella meillä ei oikein ole ollut sellaista tyyppiä – ja siihen uskomme ja toivomme Jellen nyt pystyvän, "Ahna" totesi.

Lähde: Ålandstidningen
Lisää uutisia