3-5-2
vko.29 // 22.7.2023

SJK nousi yksin sarjakärkeen (FC Inter-SJK 1-2)

Kuva: Tara Jaakkola

SJK haki lauantaina 2-1-voiton FC Interistä ja nousi yksin Veikkausliigan sarjataulukon kärkipaikalle.

Ottelun ensimmäinen vartti mentiin täysin SJK:n komennossa, Interin puolustaessa syvältä, vastahyökkäyksiä hakien. Vaikka SJK hallitsikin kenttätapahtumia, ensimmäinen maalitilanne tuli vasta 13. minuutilla kulmapotkusta. Murilon lähettämä kulmapotku tuli hyvin takatolpalle, mistä Terry Yegbe pääsi puskemaan. Pusku suuntautui kuitenkin hieman liika alas, ja maalia ei syntynyt.

Myös SJK:n toinen tilanne lähti Murilon keskityksestä, kun ensin Diego Rojas pelasi pallon eteenpäin vasemmalle laidalle. Murilo jatkoi sieltä keskityksen heti pilkun tuntumaan, ja Jaime Moreno pääsi puskemaan. Sen verran häntä kuitenkin häirittiin tilanteessa, että Moreno ei saanut kunnon osumaa palloon ja pusku meni päädystä yli.

36. minuutilla entinen SJK-pelaaja, ja Interin tuore hankinta Nikko Boxall rikkoi tyhmästi SJK:n Morenoa pelitilanteen ulkopuolella, aivan oman rangaistusalueen tuntumassa. Boxalille keltainen ja vapari SJK:lle. Diego Rojas veti vaparin hyvin yli muurin, mutta hieman yli maalin. Moreno pelattiin hetkeä myöhemmin linjan taakse vapaaksi, mutta lippu oli ylhäällä paitsion merkiksi.

Juuri ennen taukoa Interkin sai ensimmäisen tilanteensa, mutta veto lähti kaukaa alueen ulkopuolelta, eikä SJK-maalivahti Krišjānis Zviedrisillä ollut ongelmia sen liimaamisessa.

SJK iski heti tauon jälkeen 0-1 maalin kulmatilanteesta. Ensin Murilo pelasi lyhyenä pallon Valentin Gascille, ja Gasc antoi sen hänelle takaisin alaviistoon. Siitä Murilon takatolpalle, ja Jaime Moreno puski kauden 8. maalinsa. Diego Rojas oli lisätä johtoa muutaman minuutin päästä, kun pallo tuli yllättäen hänelle boksissa. Veto lähti heti, mutta Interin maalissa Matias Riikonen torjui.

0-2 maali syntyi, kun ensin Jere Streng pääsi vetämään, ja pallo nousi puolustajan kautta korkealle ilmaan. Pallon alle pääsi täysin vapaaksi Valentín Gasc, joka puski pallon ohi vastaan tulleen Matias Riikosen. Maali oli Gascin uran ensimmäinen Veikkausliigassa.

74. peliminuutilla Inter sai vapaapotkun, missä Petteri Forsell pääsi yrittämään bravuuriaan. Veto kuitenkin muuriin ja sen kautta SJK:n puolustukselle. Heti perään SJK sai vastahyökkäyksen, missä Rojas toi palloa ylös. Interin puolustus ehti kuitenkin hätiin ja tilanne kuivui kasaan.

Viitisen minuuttia ennen loppua nähtiin Interin paras tilanne, kun ensin Forsell nosti keskityksen kaukaa takatolpan tuntumaan, ja sieltä Valentin Purosalo pääsi jatkamaan matalana maalin eteen. SJK:n onneksi paikalla ei ollut yhtään Interin pelaajaa.

Kun pelattiin jo ottelun lisäaikaa, pääsi Interin Otto Lehtisalo tekemään vielä uransa ensimmäisen liigamaalinsa, ja viemään SJK:n kuparisen. Voittoa ei vienyt kuitenkaan mikään, ja SJK nousee sillä sarjakärkeen.