AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
FC Inter
4-3-3

12

(0-0)

Yleisöä 2386

SJK
3-5-2
vko.29 // 21.7.2023

Ennakko: FC Inter-SJK

Ennakko: FC Inter-SJK

Kuva: Mika Alavesa / SJK

FC Interin heinäkuun kotiotteluiden saga huipentuu lauantaina, kun joukkue saa Veritas Stadionille vieraita Seinäjoelta. Vastaan asettuu Veikkausliigan kärkijoukkueisiin lukeutuva SJK.

Lähtökohdat komealle jalkapallo-ottelulle on katettu. Maanantaina Inter viritteli kuntoaan Kuopion Palloseuraa vastaan ja tuloksena oli tasapeli kovan taiston jälkeen. Myös SJK:lla on allaan tasuri, kun se jakoi pisteet viime kierroksella FC Lahden kanssa. Interin ja SJK:n edellistä keskinäistä kohtaamista ei mielellään muistelisi, sillä silloin Inter sai tuta, että peli pelataan loppuvihellykseen asti. Turkulaisryhmä oli itse tasoittanut pelin lisäajalla, mutta SJK rankaisi heti aloituspotkusta lähteneestä hyökkäyksestä ja piti kevätkierroksen pisteet Seinäjoella.

Interin Rodrigo Arciero on oiva mies kertomaan ennakko-odotuksia lauantain spektaakkeliin, sillä hän siirtyi viime kaudeksi Turkuun juuri SJK:sta.

– Heillä on todella vahva pelaajaryhmä ja he ovat esiintyneet hyvin Veikkausliigassa, mutta luotan meihin ja uskon, että pelaamme hyvin ja taistelemme kolmesta pisteestä.

– Jokainen peli on erilainen, mutta aion antaa ainakin kentällä 100 prosenttia itsestäni, Arciero tuumii.

SJK.n päävalmentaja Joaquin Gómez lähtee lauantain otteluun luottavaisena, mutta ei odota helppoa koitosta.

– Vaikka tiedämmekin, että tulee vaikea vastustaja, pidämme määrätietoisesti kiinni meidän tasostamme. Tiedämme myös hyvin, miten tärkeä tämä heinäkuu ja sen vaihde on meidän tavoitteitamme ajatellen. Sen aikana voimme päästä hyvin lähelle niitä, ja kenties jopa saavuttaa vielä jotain enemmän? Teemme kaikkemme, että otamme pisteitä joka ottelusta, ja jotta olemme valmiita, kykeneviä ja ainakin lähellä voittaa jokaisen ottelun. Se auttaa meitä voittamaan kauden aikana mahdollisimman monta ottelua. Se on meidän pyrkimyksemme, ja samalla meidän tulee muistaa nauttia tästä tilanteesta.

– Moni joukkue alkaa tässä vaiheessa pelaamaan tai tekemään asioita jotenkin eri tavalla, johtuen paineista, ja pelien vähenemisestä ennen kuin sarja jakaantuu ylempään ja alempaan loppusarjaan, Gómez jatkaa.

Maanantain KuPS-ottelu olikin Interiltä Arcieron mukaan rohkaiseva esitys.

– Se oli hyvä piste meille. Mielestäni olisimme silti voineet jopa voittaa ottelun. KuPS on kumminkin kärkijoukkueita sarjassa ja saimme heitä vastaan neljä pistettä, mikä on hyvä suoritus ja nostaa itseluottamusta.

Argopakin mukaan joukkue on valmis tähänkin haasteeseen.

– Tuntuu hyvältä, olemme harjoitelleet hyvin tällä viikolla ja meiltä löytyy laaja rinki tällaisia otteluita varten.

SJK on pelannut joka tapauksessa erittäin vahvan kauden ja on yhä tappioitta vieraskentällä. Asioiden edelle ei Gómezin mukaan myöskään pidä mennä, vaikka SJK on erinomaisissa asemissa.

– Meillä on paljon vielä pelejä edessämme, emmekä me voi alkaa nyt miettimään, missä me olemme tai mitä voi sattua. Olemme joukkue, joka haluaa olla rohkea, haluaa nauttia siitä mitä teemme sekä olla ylpeitä siitä työmäärästä, mitä olemme tähän laittaneet.

– Siksi tämä viikko on ollut juuri sellainen, että voimme nauttia siitä mitä me teemme. Ja sen tulee myös näkyä siinä, miten pelaamme. Jos pystymme siihen, niin uskon, että saamme eteemme vain enemmän hyvää, mitä olemme työnä tähän laittaneet, Gómez sanoo.

SJK saa tähän otteluun takaisin maalitykkinsä Jaime Morenon. Loukkaantumisen vuoksi sivussa on edelleen varmuudella Matias Vainionpää, jonka kautta on haitannut on/off-tyylinen alaraajavamma. Myös Diego Rojas oli sivussa muutaman viikon, mutta on jo palannut täysillä mukaan, sekä pelannut kahdessa edellisessä ottelussa. Rojas oli sivussa aiemmin myös pelikiellon vuoksi, saatuaan Interiä vastaan pelatussa kotipelissä toisen keltaisen, lisäajalla tulleen voittomaalinsa riehakkaan tuuletuksen vuoksi. Pelikieltoja ei SJK:lla enää ole, joten sivussa on todennäköisesti ainoastaan Vainionpää, kun kokoonpanoa valitaan.

Erotuomari Hyytiä Joni
AET 1 Aravirta Jan-Peter
AET 2 Vuorinen Juuso
4.ET Salo Jesse

FC Inter - SJK Veritas Stadionilla lauantaina 22.7. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Interin verkkosivut, SJK:n verkkosivut