AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 22.7.2023

"Olimme kärsivällisiä ja rohkeita" - SJK-luotsi Joaquin Gómez ylisti joukkueensa esitystä

"Olimme kärsivällisiä ja rohkeita" - SJK-luotsi Joaquin Gómez ylisti joukkueensa esitystä

SJK haki tärkeän voiton Interistä. (Kuva: Tara Jaakkola)

FC Inter kaatui vieraskentällä 2-1 luvuin lauantaina ja SJK nousi kolmen pisteen erolla Veikkausliigan kärkeen. Lisäksi SJK:lla on peli vähemmän pelattuna.

SJK meni ottelussa johtoon Jaime Morenon kauden kahdeksannella osumalla. Valentín Gasc iski uransa ensimmäisen maalinsa Veikkausliigassa, vieden seinäjokiset jo 2-0 johtoon. Kun pelattiin jo ottelun viidettä lisäaikaminuuttia, rikkoitui SJK:n kuparinen, ja Inter kavensi loppuluvut. Sillä ei kuitenkaan ole merkitystä, sillä SJK hallitsi lähes koko ottelun ja otti ansaitusti voiton sekä kärkipaikan sarjassa.

Gascin debyyttimaalin lisäksi nähtiin myös debyyttiottelu, kun vasta 17-vuotias Oskari Väistö tuli vaihdosta kentälle. SJK:n oma kasvatti on siten myös jo 11. pelaaja nykyjoukkueessa, joka tulee SJK Akatemian kautta mukaan ryhmään.

– Olen erittäin tyytyväinen esitykseemme. Erittäin ehjä ottelu. Ja olen erittäin onnellinen tämän koko ryhmän puolesta, niin pelaajien kuin taustajoukkojen, sanoi SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez ottelun jälkeen.

– Emme pyytäneet pelaajilta mitään muuta kuin että he nauttivat pelaamisesta. Olemme mahtavassa tilanteessa, ja voimme nauttia siitä, miten kilpailukykyisiä olemme ja siitä, että voimme voittaa jokaisen ottelun mitä pelaamme. Ja en tarkoita vain meitä, vaan kaikkia ihmisiä Seinäjoella. Nauttikaa tästä tilanteesta, älkääkä murehtiko minne me voimme päätyä tai mitä voi sattua. Nauttikaa hetkestämme nyt. Me joukkueena tänään ainakin nautimme, Gómez korostaa.

SJK:n tappioton vierassaldo sai jatkoa ja Gómez painotti, että Veritas Stadionilta pisteiden hakeminen ei ole helppoa.

– Interiä vastaan täällä pelaaminen on hankalaa, ja he tekevät matalalla blokillaan pelaamisen todella vaikeaksi. Mutta olimme kärsivällisiä, ja olimme rohkeita. Ja se kannatti todellakin, iloitsi Gómez.

– Kolme massiivista pistettä mukaan vierasottelusta, ja samalla jatkoimme meidän mahtavaa vierassaldoamme. Kuten sanoin, olen erittäin iloinen joukkueen ja yksilöiden esityksestä tänään. Nyt meidän pitää vain pystyä jatkamaan näin.

SJK:n seuraava ottelu on todellinen herkkupala, kun HJK saapuu Seinäjoen OmaSp Stadionille Veikkausliigan kärkikamppailuun.

– Ensi lauantaina meillä on tulossa mahtava ottelu. Paras ikinä mitä voi kuvitella. Toivotan kaikki siihen tervetulleeksi ja kannustamaan. Ja kuten olen sanonut joskus aiemmin kaudella, haluaisin nähdä stadionin täynnä. Ei tule parempaa tilaisuutta siihen kuin nyt ensi lauantaina ja tulla tukemaan meidän joukkuettamme eteenpäin, entistä parempiin suorituksiin, toivotti Gómez.

Lisää uutisia