3-5-2
vko.28 // 16.7.2023

Pistejako Lahden Stadionilla (FC Lahti-SJK 1-1)

Kuva: Lauri Ilola

FC Lahti ja Seinäjoen Jalkapallokerho tasasivat pisteet runsaslukuisen lahtelaisyleisön edessä lukemin 1-1.

Kotijoukkue FC Lahti joutui laittamaan pelisuunnitelmansa uusiksi, kun Juho Pirttijoki loukkaantui alkulämmöissä. Hänen tilalleen avauskokoonpanoon nousi nuori Daniel Koskipalo. Vierailija Seinäjoen Jalkapallokerho olikin vahva ottelun alussa ja oli onnistua heti ensimmäisestä paikastaan muutaman minuutin pelin jälkeen. Murilon antama kulmapotku kiersi suoraan Terry Yegben päähän, mutta lahtelaiskassari Marin Ljubić venyi paraatipelastukseen maaliviivalla. SJK:n Kingsley Ofori sohi jatkopallon räikeästi ohi ja Lahti selvisi säikähdyksellä.

FC Lahti piristyi jakson puolivälissä olleen juomatauon aikana ja hieman sen jälkeen hyvä pitkä hyökkäys toi tulosta. Eemeli Virta pelasi pallon rangaistusalueen sisään Onni Hänniselle. Nuori hyökkääjä kaadettiin, mutta hän sai tiputettua pallon rangaistusalueen rajalle Tommi Jäntille. Jäntti ampui suoraan syötöstä tarkan kudin seinäjokisten maalin alakulmaan ja vei FC Lahden 1—0-johtoon.

Hännisellä oli puolen tunnin pelin jälkeen vielä paikka tuplata Lahden johto. Matheus Alves jatkoi pallon taidokkaasti Hänniselle, joka haastoi ja ampui. Ville Tikkanen kuitenkin liukui viime hetkellä ja sai osuman palloon. Pallo meni kimmokkeen kautta niukasti yli poikkipuun.

SJK onnistui tulemaan vielä ensimmäisen jakson lisäajalla tasoihin. Murilo keskitti ja pallo kimposi takatolpalle täysin vapaana olleelle Oforille. Hän onnistui ohittamaan Ljubićin. Näin ollen tauolle lähdettiin tasatilanteessa.

Lahti tuli toiselle jaksolle terävämmin ja Tommi Jäntin laukaus kimposi ilkeästi kohti maalia. SJK-vahti Krišjānis Zviedris onnistui kuitenkin seisomaan pallon tiellä ja ottelua jatkettiin tasatilanteessa. Toisessa päässä puolestaan Matej Hradecký puski Valentin Gascin kulmapotkun tolppaan. Lahti selviytyi myös jatkotilanteesta.

Reilu vartti ennen loppua debyyttinsä FC Lahdessa tehnyt Leon Kreković keskitti ja pallo jäi pyörimään SJK:n rangaistusalueelle. Lahti ei saanut punnerrettua lopulta laukausta pelaajaruuhkasta, jossa miestä kaatui kuin heinää elokuisella pellolla. Lopussa alkanut raju sade tylsytti molempien kirin ja lopulta pisteet tasattiin Lahdessa lukemin 1-1.