AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-3-3

11

(1-1)

Yleisöä 2682

SJK
3-5-2
vko.28 // 15.7.2023

Ennakko: FC Lahti-SJK

Ennakko: FC Lahti-SJK

Kuva: Mika Alavesa / SJK

Voittokantaan palannut FC Lahti saa kotinurmelleen vieraita Pohjanmaalta sunnuntaina, kun lahtelaiset isännöivät sarjakakkoseksi kivunnutta Seinäjoen Jalkapallokerhoa.

FC Lahti palasi voittokantaan edellisenä lauantaina, kun lahtelaiset ryöstivät täyden pistepotin mestaruudesta taistelevan Helsingin Jalkapalloklubin vieraana Töölöstä. Lahti puolusti syvältä koko ottelun ajan, eikä päästänyt kotijoukkuetta maalipaikoille. Lahti puolestaan itse kykeni luomaan muutaman maalipaikan ja ensimmäisen jakson loppupuoliskolla Altin Zeqiri hyödynsi Eemeli Virran komean avauksen ja haastoi jalkansa vapaaksi upottaen ottelun ainokaisen. Voitto nosti Lahden pois karsijan paikalta lähemmäs kamppailua yläloppusarjan paikoista.

Kolmanteen peräkkäiseen kärkijoukkueen kohtaamiseen Lahti joutuu jälleen rakentamaan tiiviin puolustamisen ja kovan työnteon kautta. Mikko Kuningas on kärsinyt pelikieltonsa ja hän on jälleen valmennusjohdon käytettävissä. Edellisessä ottelussa Zeqiri puolestaan nappasi kortin, kun hän esti Klubin nopean vapaapotkun vaarallisessa tilanteessa ja sai samalla korttitilinsä täyteen, joten tehopelaaja puuttuu kamppailusta. Lisäksi varmasti sivussa ovat vielä Pablo Andrade, Loorents Hertsi, Lassi Järvenpää ja Marius Könkkölä. Tuore vahvistus Leon Kreković saattaa tehdä ensiesiintymisensä kotiyleisön edessä jo huomenna.

SJK lähtee sunnuntain otteluun tavoittelee jatkoa hyville otteilleen.

– Olemme erittäin keskittyneitä, ja olemme harjoitelleet erittäin hyvin tällä viikolla. Olemme valmiita jatkamaan meidän hyviä esityksiä vieraskentällä, kuten olemme tällä kaudella tehneet. Meillä oli tälle kaudelle yhtenä huomioitavana asiana juuri se, että haluamme olla parempia vieraskentillä, kuin olimme viime kaudella. Ja se on onnistunut. Eli haluamme jatkaa sitä, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez.

– Nyt kun menemme Lahteen, tiedämme, että se on vaikea paikka pelata. Ainakin joillekin joukkueille. Ja tiedämme myös, että heillä on erinomainen tulos allaan, kun he kaatoivat HJK:n vieraissa viime viikonloppuna. Tiedämme siis, että siitä tulee vaikea peli.

FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila haluaa joukkueensa parantavan etenkin pallollista peliään edellisestä ottelusta.

– Vastustajamme on ollut koko kauden hyvässä vireessä ja tietyllä tavalla he ovat sarjakärjessä. Olemme kohdanneet nyt peräkkäin kaikki kärkijoukkueet ja meidän pitää parantaa meidän pallollista peliämme. Meidän pitää kyetä pitämään huolta pallosta ja pysyä pallossa pidempiä aikoja. Helsingissä meillä oli hyvää työntekoa läpi ottelun ja saimme kannattajilta erittäin paljon tukea. Samaa vaaditaan myös huomenna. Työnteon pitää jatkua ja meidän pitää laittaa vastustaja ahtaalle, Mannila ennakoi.

SJK:lle heinäkuu on etsikkoaikaa loppukauden asetelmia ajatellen.

– Mutta kuten jo mainitsin aiemmin, tämä kuukausi on meille tärkeä jo siksi, että heinäkuun aikana saamme viimein pelit tasattua muiden kärkijoukkueiden kanssa. Ja sitten kaikki mitä saamme mukaan tämän kuun aikana peleistä, auttaa meitä saamaan kaulaa takana oleviin joukkueisiin, Gómez muistuttaa.

– Eli, kuten aina, uskomme itseemme, että haemme sieltä kolme pistettä, ja nautimme pelaamisesta, jatkaa Gómez.

Pelaajiston osalta SJK on tällä hetkellä melko hyvässä iskussa, kun Diego Rojas pääsi viime viikolla takaisin tositoimiin loukkaantumisen jälkeen, ja pelasikin jo voittoon päättyneessä FC Honka ottelussa OmaSp Stadionilla. Sivussa on loukkaantumisen vuoksi ainoastaan Matias Vainionpää, ja tästä ottelussa puuttuu myös pelikiellossa oleva Jaime Moreno.

Erotuomari Simani Peiman
AET 1 Mantere Juuso
AET 2 Leppänen Veli-Matti
4.ET Dag Ayhan

FC Lahti - SJK Lahden Stadionilla sunnuntaina 16.7. kello 18.30. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, SJK:n verkkosivut