vko.26 // 1.7.2023

Metroderby pistejakoon (FC Honka-HJK 1-1)

HJK nousi loppuhetkillä tasoihin Hongan vieraana. (Kuva: Juhani Järvenpää)

FC Honka ja HJK tarjoilivat sateisessa Tapiolan urheilupuistossa hyvätasoisen ja vauhdikkaan Veikkausliigaottelun. Honka oli jo matkalla kolmeen pisteeseen, mutta HJK sai kammettua itsensä loppuhetkillä vielä tasoihin.

Molemmat joukkueet saivat ottelun ensimmäisen nelivitosen aikana omat mahdollisuutensa avata maalinteko. Viiden minuutin jälkeen Clésio kokeili kaukolaukauksella, mutta Jesse Öst torjui HJK-maalilla helposti.

Kolmisen minuuttia myöhemmin HJK kävi lähellä maalihanojen avaamista. Tuomas Ollilan sivuvapaapotku kiersi tolppaan ja jatkotilanteesta Miro Tenho laukoi ohi maalin.

Hongan avausjakson paras paikka nähtiin 20. minuutilla. Florian Krebsin laukaus kolahti HJK-maalin ylärimaan ja jatkotilanne päättyi vieraiden vapaapotkuun.

Maaleja ei avausjakso tarjonnut ja tauolle mentiin 0-0 lukemissa.

Honka avasi maalihanat 55. minuutin kohdalla hienolla maalilla. Krebs laukoi kaukaa kohti alakulmaa ja Östin torjunnan paluupallo tuli Roman Eremenkolle. Eremenko tarjoili makeasti vielä pilkun kohdille Otso Koskiselle, joka viimeisteli varmalla laukauksella Hongan edelle.

HJK sai Hongan maalin jälkeen enenevässä määrin painettua palloa Hongan päätyyn. Keltamustien puolustus hoiti kuitenkin lukuisat keskitykset.

Hongalla oli paikka siirtyä kahden maalin karkumatkalle 75. minuutilla. Koskinen vapautti Lucas Kaufmannin nokikkain Östin kanssa, mutta HJK-vahti veti pidemmän korren.

HJK pääsi nousemaan vielä lopulta tasoihin Hongan kannalta epäonnekkaan rangaistuspotkun myötä, jonka Bojan Radulovic laukoi verkkoon. Näin pisteet jaettiin 1-1 lukemin kovan taiston jälkeen.