AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Honka
4-3-3
#88 Koskinen

11

(0-0)

Yleisöä 3443

HJK
4-3-3
#9 Radulovic Samoukovic
vko.26 // 30.6.2023

Ennakko: FC Honka-HJK

Ennakko: FC Honka-HJK

Kuva: Juha Tamminen

Lauantaina Tapiolan urheilupuistossa nähdään huippukamppailu, kun Honka ja HJK kohtaavat paikalliskamppailussa.

Lauantain metroderby on Veikkausliigakauden toinen ja koko vuoden 2023 neljäs kohtaaminen joukkueiden välillä.

HJK voitti joukkueiden kaksi ensimmäistä kohtaamista tänä vuonna, kun helsinkiläiset olivat parempia kotistadionillaan niin Liigacupissa kun Veikkausliigan avauskierroksellakin. Honka puolestaan nappasi jatkopaikan HJK:n kustannuksella toukokuun lopulla pelatussa Suomen Cupin ottelussa, kun 1-1 päättyneen varsinaisen peliajan jälkeen keltamustat olivat vahvempia rangaistuspotkukilpailussa.

– Kyseessä on tietenkin paikallispeli. Tulee varmasti hieno tapahtuma ja kyseessä on tärkeä peli molemmille joukkueille. Kumpikaan ei varmasti halua hävitä.

- Meidän pitää olla aggressiivisia ja käyttää tilanteet hyväksemme. Maalipaikkoja tulee joka pelissä, mutta HJK:ta vastaan niitä ei välttämättä tule kovin paljoa, joten kun niitä saamme, tulee meidän hyöyntää ne, Hongan Roman Eremenko ennakoi.

HJK:n pelaajista loukkaantuneina ovat varmuudella poissa polvivammaiset Valtteri Moren ja Oliver Pettersson. Jälkimmäisen osalta ennuste on kuitenkin pelättyä parempi: "Ollen" on tarkoitus palata joukkueharjoituksiin elokuun aikana. Lisäksi Joona Toivio on pelikiellossa Haka-pelin punaisen kortin takia.

Lauantain metroderby on myös Ruudun studio-ottelu ja studio pyörähtää livenä käyntiin jo kello 13.15.

Erotuomari: Simani Peiman
AET 1: Leppänen Veli-Matti
AET 2: De Casseres Christian
4.ET: Roth Matti


FC Honka - HJK Tapiolan Urheilupuistossa lauantaina 1.7. kello 14.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Hongan verkkosivut, HJK:n verkkosivut