AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 1.7.2023

Rajamäki Metroderbystä: ”Minä pitäisin HJK:ta myös tässä suosikkina”

Rajamäki Metroderbystä: ”Minä pitäisin HJK:ta myös tässä suosikkina”

HJK ja Honka iskevät yhteen lauantaina. (Kuva: Juha Tamminen)

Lauantaina isketään yhteen pääkaupunkiseudun hengessä, kun FC Honka ja HJK kohtaavat Tapiolassa pelattavassa Metroderbyssä. Ruudun asiantuntija Marko Rajamäen papereissa vaaka kallistuu ennakkoon hieman HJK:n suuntaan.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella yhteensä kolmasti. HJK voitti joukkueiden Liigacupin ottelussa ja oli vahvempi myös Veikkausliigan avauskohtaamisessa. Suomen Cupissa joukkueet päättyivät varsinaisen peliajan jälkeen tasapeliin, mutta Honka oli rankkareilla vahvempi.

- Minä pitäisin HJK:ta myös tässä suosikkina. Ne koettaa hakea niitä yksittäisiä pelaajia, Lucas Lingmanille hyvää roolia. Pieniä viilauksia he tarvitsevat siihen, että he saavat tarpeeksi tehoja pelaamiseen. Uskon, että pinnat on lähempänä mennä Helsinkiin kuin jäädä Espooseen, Rajamäki ennakoi Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

Sarjataulukon kannalta ottelu on molemmille tärkeä. HJK taistelee tiukasti kärkipaikoista ja Honka yrittää päästä mukaan samoihin kahinoihin.

- Sarjataulukkoon, jos ottaa siihen niin nyt kun Honka otti kolme pinnaa ja nämä kärkijoukkueet, niin kukaan ei ottanut, niin Honka sai ikään kuin kiinni heitä tässä edellisellä kierroksella. Hongalla on se, että jos se ei pikku hiljaa pääse lähemmäksi ja lähemmäksi tuota kärkikolmikkoa, niin sehän ei saa sarjan kautta sitä suoraa europaikkaa.

- Honka ei voita Suomen mestaruutta tänä vuonna sen takia, että se ei saa noita kaikkia kärkijoukkueita, KuPSia, HJK:ta ja SJK:ta, kiinni. Honka voi hyvin nousta vielä mitaleille, mutta kuinka iso arvo laitetaan sittenkin noihin Suomen Cupin peleihin ja europeleihin, koska Hongan pelaajamateriaali ei kuitenkaan ole vertailukelpoinen laajuudeltaan esimerkiksi KuPS:iin, SJK:hon tai HJK:hon pelaajakierrätyksen osalta, Rajamäki vertailee.

FC Honka - HJK Tapiolan Urheilupuistossa lauantaina 1.7. kello 14.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta. Lauantain metroderby on myös Ruudun studio-ottelu ja studio pyörähtää livenä käyntiin jo kello 13.15.

Lisää uutisia