AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 1.7.2023

"Lähtökohtaisesti ei tyydytä, paitsi tasoitus" - HJK-luotsi Koskela jäi kaipaamaan tehoja

"Lähtökohtaisesti ei tyydytä, paitsi tasoitus" - HJK-luotsi Koskela jäi kaipaamaan tehoja

HJK nousi lopussa tasoihin Tapiolassa. (Kuva: Juhani Järvenpää)

HJK:n tasapelipainotteinen kausi sai jatkoa lauantai-iltana, kun Tapiolassa pelattu Metroderby päättyi 1–1-tasalukemiin.

HJK lähti otteluun hyvin erilaisella miehistöllä kuin viikolla pelatussa FC Haka -ottelussa. Täysin kotimaiseen avauskokoonpanoon olivat nousseet Jesse Öst, Perparim Hetemaj, Roope Riski, Kai Meriluoto sekä Tuomas Ollila. Tiettävästi edellisen kerran HJK on juoksuttanut liigaotteluun täysin kotimaisen avauksen lähes 10 vuotta sitten, syyskuussa 2013.

Avausjakso oli laadukas ja tasainen, joskin hieman enemmän Klubin hallussa. Vaikka maalintekoyritykset kirjattiin tasan 3–3, oli Klubilla paremmat saumat iskeä avausmaali. Ollila laukoi vapaapotkun tolppaan, ja lisäksi Riskillä oli parikin oivallista tilaisuutta kauden maalitilinsä avaamiseen. Toisaalta myös Honka sai pallon kertaalleen ylärimaan.

– Tänään oli nähtävissä melko samaa kuin tässä kaudessa ylipäätään. Meidän pitäisi saada luotua noista hetkistä ja boksietenemisistä paremmalla prosentilla hyviä maalipaikkoja, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

Toisen puolikkaan alku oli Klubilta kenties ottelun heikointa antia, ja Honka pääsi maalin karkumatkalle vajaan tunnin kohdalla, kun Otso Koskinen pääsi sijoittamaan pallon lähietäisyydeltä Östin selän taakse.

Viimeisen puolen tunnin aikana peli pyöri vahvasti Hongan rangaistusalueella ja sen välimaastossa, mutta Honka onnistui pitämään Klubin pois kaikista laadukkaimmilta tonteilta. Lopulta paine kasvoi kuitenkin liian suureksi, ja Bojan Radulovic laukoi tasoituksen rangaistuspisteeltä Hongan Lauri Laineen pelattua palloa kädellään boksissa.

– Puolustamisemme oli yleisellä tasolla hyvää, mutta Hongan maali oli meiltä hyvin heikosti puolustettu. Sen jälkeen teimme jahtaajan asemassa ison työmäärän ja pidimme paineen Hongan boksin lähellä, minkä ansiosta saimme vähintäänkin ansaitun tasoituksen. Lähtökohtaisesti yksi piste ei tyydytä, mutta täytyy olla tyytyväinen siihen määrätietoisuuteen, jolla nousimme lopussa tasoihin, totesi Koskela.

Lisää uutisia