4-3-3
vko.23 // 7.6.2023

FC Honka toipui IFK Mariehamnin salama-alusta (FC Honka-IFK Mariehamn 2-1)

FC Honka taisteli kotonaan voiton. (Kuva: Juha Tamminen)

Honka kohtasi Veikkausliigakauden kuudennessa kotiottelussaan IFK Mariehamnin. Ottelu sai espoolaisittain synkän alun IFK:n aikaisen johtomaalin myötä, mutta Honka käänsi pelin vielä voitokseen ja loppulukemat kirjattiin 2-1.

Ottelu alkoi Hongan kannalta synkimmällä mahdollisella tavalla. Jo ottelun toisella peliminuutilla Riku Sjöroos pääsi siirtämään Robin Sidin laukauksen paluupallosta vieraat maalin edelle.

Takaiskumaalin jälkeen Honka otti pelin kontrolliinsa. Yhdeksännellä minuutilla Clésio pääsi laukomaan huipputonteilta pilkun kohdilta, mutta vieraiden maalilla Elmo Henriksson otti huipputorjunnan.

Henriksson venytti jälleen vartin kohdalle huippupelastukseen, kun mies torjui Clésion rangaistuspotkun.

Lopulta Honka onnistui tasoittamaan puolen tunnin kohdalla. Roman Eremenkon kulmapotkusta puski ensin Matias Rale ja sitten Ville Koski. Henriksson pystyi venymään vielä näiden tielle, mutta Kosken laukaus oman puskunsa paluupallosta upposi lopulta verkkoon ja lukemiksi tulostaululle muuttui 1-1.

Viitisen minuuttia myöhemmin Honka iski uudestaan. Edmund Arko-Mensah nousi vahvasti ja syötti boksiin Clésiolle, joka pelasi jalkansa vapaaksi ja laukoi keltamustat 2-1 johtoasemaan.

Honka pääsi vielä aivan avausjakson lopussa yhden miehen ylivoimalle, kun Mikko Sumusalo sai punaisen kortin.

Hieman ennen tunnin täyttymistä Eremenko laukoi boksin kulmalta ja oli yllättää Henrikssonin, mutta peliä jatkettiin kulmapotkulla. 67. minuutilla laukoi puolestaan komeasti vasurillaan Clésio, mutta Henriksson sai jälleen kätensä pallon tielle.

Maksim Rudakov joutui myös venymään Hongan maalilla parhaimpaansa noin vartti ennen ysikymppisen täyttymistä. Pallo jäi kulmapotkusta pyörimään rangaistusalueelle ja Jean-Christophe Coubronne sai lauottua lähietäisyydeltä. Rudakov venytti kuitenkin huipputorjuntaan ja piti Hongan johdossa.

Ottelun viimeinen vartti ei mainittavia tilanteita tarjonnut kummassakaan päässä ja näin Honka nappasi tärkeät kolme pistettä 2-1 voitolla.