AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.23 // 7.6.2023

Vesa Vasara löysi paljon positiivista Hongan esityksestä

Vesa Vasara löysi paljon positiivista Hongan esityksestä

FC Honka pääsi juhlimaan tärkeää voittoa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Honka otti tärkeän voiton noustessaan 2-1-voittoon IFK Mariehamnista. Espoolaisten päävalmentaja Vesa Vasara oli omiensa esitykseen erittäin tyytyväinen.

Ottelu sai Hongan kannalta surkean alun, kun IFK Mariehamn siirtyi heti ottelun alussa johtoon. Honka kuitenkin nousi vielä avausjaksolla rinnalle ja ohi pitäen johtoasemansa myös toisen puoliajan. Urakkaa auttoi IFK:n Mikko Sumusalon saama punainen kortti ensimmäisen puoliajan lopulla.

– Tavoitteena oli unohtaa henkiset asiat, mennä kentälle tekemään töitä ja saada vähän hymyäkin sinne mukaan. Ei siinä montaa minuuttia mennyt kun pallo oli omassa maalissa. Se on aina vaikea tilanne joukkueelle. Jatkoimme siitä huolimatta todella hienosti tekemistä ja loimme tasaisesti hyviä maalipaikkoja. Onneksi saimme ensimmäisellä puoliajalla myös kaksi maalia tehtyä. Punainen kortti tietysti muutti myös pelin luonnetta. Meidän olisi pitänyt pystyä kontrolloimaan virhehetket paremmin, ettemme joudu juoksemaan omiin päin niin paljon. Siitä tulee aika raskasta tällaisessa kelissä.

Honka loi ottelussa hyvin maalipaikkoja, mutta vahvan pelin pelannut Elmo Henriksson piti vierasjoukkuetta pystyssä. Toisaalta IFK:lla oli myös omat paikkansa nousta tasoihin.

- Henriksson pelasi hyvän pelin vastustajan maalilla ja otti muutaman hyvän torjunnan, mutta sitten ehkä tuloksen kannalta tärkein koppi pelissä tuli kuitenkin Rudakovilta.

Kokonaisuudessaan Vasara oli suojattiensa esityksestä mielissään.

- Kaiken kaikkiaan olen ihan tyytyväinen esitykseen ja varsinkin siihen, että luodaan paljon maalipaikkoja, silloin futista on aina mukavampi katsoa ja pelata. Toki mieluummin tekisimme myös vielä enemmän maaleja, mutta tehtiin ainakin yksi enemmän kun vastustaja Vasara summasi Hongan sivujen mukaan.

Lisää uutisia