(0-0)

Yleisöä 4091

4-3-3
vko.21 // 22.5.2023

FC Inter avasi tasapelillä uusitulla Veritas Stadionilla (FC Inter-IFK Mariehamn 1-1)

FC Inter ja IFK Mariehamn taistelivat tasapelin. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter pääsi vihdoin pelaamaan Veikkausliigaa jälleen tutulla ja turvallisella Veritas Stadionilla. Uusitulla stadionilla oli juhlava tunnelma, kun paikalle oli saapunut komeat 4091 silmäparia lehtereille. FC Inter-IFK Mariehamn päättyi 1-1-numeroihin.

Paikalle saapunut väki sai todistaa mukavan värikkään ottelun. Ensimmäinen jakso oli maaliton, mutta pelillisesti se meni kotijoukkueen nimiin. Jarkko Wissin ryhmä sai luotua ensimmäiseen varttiin muutaman potentiaalisen lähentelyn kohti "Grönvittin" maalia. Paras tilaisuus siunaantui kuitenkin puolen tunnin tietämillä, kun pallo vietiin pilkulle selvän käsivirheen seurauksena. Matias Tamminen asettui ampumaan hankkimaansa rangaistuspotkua. Oikeaan kulmaan kohdistettu veto jäi tällä kertaa liian kesyksi ja Elmo Henriksson torjui pallon väljemmille vesille.

Toisella jaksolla IFK Mariehamn sai oman hallintajaksonsa, kun peli kääntyi viimeiselle puolituntiselle. Saarelaiset saivat pallon kahteen otteeseen maaliviivan yli, lyhyen aikavälin sisään, mutta nämä hylättiin ilman mukinoita paitsiona ja rikkeenä. Rahtusen ilmassa haissut vierasmaali näki lopulta päivänvalon 77. minuutilla, kun Jamie Hopcutt pääsi ampumaan boksin sisältä täysin vapaasti takakulmaan. Maalivahti Eetu Huuhtanen oli tässä tilanteessa vailla mahdollisuuksia.

Inter ei jäänyt todellakaan märehtimään takaiskua, vaan käänsi pelin painopisteen nopeasti toiseen päähän. Tasoitusta saatiin odottaa vain muutama minuutti, kun Petteri Forsell puhkoi loistavalla pystysyötöllään epäorganisoidussa tilassa olleen IFK-puolustuksen. Darren Smith kiitti tikkarista, kiersi maalivahdin ja ampui pallon takatolpan kautta tyhjiin. Riemu suorastaan repesi yleisössä ja Smith pääsi kentällä juhlistamaan kauden kolmatta liigaosumaansa.

Ottelussa ei nähty enempää osumia, vaikka Inter saikin ihan viime sekunneille asti luotua maaliuhkaa IFK:n boksiin.