AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
FC Inter
5-4-1

11

(0-0)

Yleisöä 4091

IFK Mariehamn
4-3-3
vko.20 // 21.5.2023

Ennakko: FC Inter-IFK Mariehamn

Ennakko: FC Inter-IFK Mariehamn

Kuva: Juha Tamminen

Pitkä odotus on ohitse. FC Inter pääsee vihdoin pelaamaan Veikkausliigassa kotiotteluita, kun Veritas Stadionin kenttäremontti valmistui ajallaan.

Alustan lisäksi stadionilla on uutta myös komea päätykatsomo, mikä täydentää stadionkokonaisuuden. Maanantaina on luvassa täten historiallinen ottelu, kun Inter isännöi liigassa IFK Mariehamnia uudistuneessa kotipyhätössään.

Interin ja Grönvittin kohtaamisissa sinimustat ovat selvästi olleet viime vuosina niskan päällä. Talvella Liigacupissa Inter voitti IFK:n Daniel Rökmanin maalilla. Tuo ottelu mukaan lukien Inter on voittanut peräti seitsemän kertaa putkeen IFK Mariehamnin kilpailullisissa otteluissa. Tuota putkea olisi komea jatkaa juuri uudistuneen stadionin avajaisottelussa.

Alkukausi on Interille ollut pitkä ja haastava, sillä joukkue pelasi ensimmäiset neljä kierrosta vieraissa ja vastassa oli lähinnä mitalisuosikkeja. Nyt on aika lyödä pienoinen kirivaihde silmään uuden startin myötä.

Maanantain isäntäjoukkueesta ainakin paistoi rentous, kun se pääsi viikonlopun aikana jo harjoittelemaan pariin otteeseen itse peliareenalla. Ainakin Noah Nurmesta huokui hyvä positiivinen energia, kun hän lausui turkulaisten ennakko-odotukset odotettuun kamppailuun.

– Eiköhän täällä ole hyvä fiilis huomenna. Tulee paljon ihmisiä katsomaan ja uskon, että tuo uusi päätykatsomo pitää äänen vielä paremmin sisällä. Uskon, että on mahtava tunnelma, keskikentän pohjapelaaja puntaroi.

Nurmi kertoi, että tuore pelialusta vaatii tyypillisesti totuttelua.

– Vähän se oli sellainen vielä kuin uusi tekis on, pallo liukui vähän hassusti. Oli se tänään (sunnuntaina) jo paljon parempi kuin eilen. Eiköhän se ole pelissä jo sitten hyvä, kun saa myös vettä päälle, Noah antoi kenttäarvion.

IFK Mariehamn sai edellisessä ottelussaan kaivatun voiton, kun FC Haka kaatui Wiklöf Holding Arenalla lukemin 2-1. Joukkueen itseluottamukselle täysi pistepotti teki hyvää ja nyt haussa on pistepotin avaaminen myös vieraskentällä.

Vaikka myös saarelaisilla on ollut alkukaudesta omat vaikeutensa, niin heidän kanssaan pitää olla tarkkana alkuvihellyksestä lähtien.

– Heillä on aika kokenut ja omaa pelitapaa vahvasti toteuttava joukkue. Varmasti kiperä vastus, mutta uskon, että omalla hyvällä tekemisellä saadaan kolme pinnaa, Nurmi summaa.

Grönvittiltä ovat sivussa pitkäaikaispotilaat Olawale Tehe ja Patrik Raitanen. Lisäksi Jean-Christophe Coubronne, Robin Sid ja Alvaro Ngamba joutuvat jättämään maanantain ottelun väliin pienempien loukkaantumisten takia.

- Samuel Anini Junior on ollut myös pieni kysymysmerkki viikon aikana, mutta nyt näyttää siltä, että hän pystyy olemaan mukana ottelussa, IFK Mariehamnin päävalmentaja Daniel Norrmén kertoo.

Erotuomari Hämäläinen Oskari
AET 1 Mynttinen Simo
AET 2 Kettunen Eemeli
4.ET Salo Jesse

FC Inter - IFK Mariehamn Veritas Stadionilla maanantaina 22.5. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Interin verkkosivut, Nya Åland