4-3-3
vko.20 // 20.5.2023

KuPS:n voittokulku jatkuu (KuPS-FC Lahti 2-0)

Kuva: KuPS

Kuopion Palloseuran voittoputki sai jatkoa Väre Areenalla, kun KuPS voitti kotonaan FC Lahden tuloksin 2–0 (2–0). Ottelun upeat maalit iskettiin avausjaksolla Saku Savolaisen ja Joona Vetelin toimesta.

KuPS aloitti ottelun vahvasti ja keltamustat ottivat pelin hallintaansa heti alkuhetkistä lähtien. Lahtelaisille ensimmäinen nelivitonen oli haastava eikä KuPS-vahti Johannes Kreidl joutunut juurikaan torjuntatehtäviin.

Kuopion Palloseura iski ottelun avausmaalin, kun pelikelloa oli juoksutettu 22 minuuttia. Jasse Tuomisen paikan muodossa ottanut Widjeskog näki linjan taakse juoksuun lähtevän Saku Savolaisen ja pisti upean pystysyötön linjan taakse. Kuopiolaistaituri otti pallon maagisesti haltuun ja puttasi pallon ohi Lahti-vahti Marin Ljubicin.

Ensimmäisellä jaksolla kuopiolaiset iskivät myös toisen maalin, kun keltamustille vihellettiin 44. peliminuutin jälkeen vapaapotku kuudentoista tuntumasta. Joona Veteli pisti oikean jalkansa laulamaan ja upotti upealla potkulla pallon lahtelaisten maaliin.

Toinen puoliaika oli pelitapahtumiltaan kohtalaisen tasainen, vaikka ottelun viimeisellä kolmekymppisellä FC Lahti sai paremmin otetta pelistä. Keltamustien aggressiivinen prässi alkoi näkyä joukkueen pelaamisessa lievänä väsymisenä, mutta itävaltalaismaalivahti Kreidl piti maalinsa puhtaana. Maaleja ei toisella jaksolla nähty ja näin KuPS otti kuudennen peräkkäisen voittonsa Veikkausliigassa.