AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.20 // 20.5.2023

Jani Honkavaara: ”Tyytyväinen täytyy olla”

Jani Honkavaara: ”Tyytyväinen täytyy olla”

Voitto maistui Jani Honkavaaralle. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPS:n vahva voittoputki sai jatkoa, kun se kaatoi FC Lahden 2-0. Jani Honkavaara oli kokonaisuudessaan otteluun tyytyväinen.

KuPS ratkaisi ottelun ensimmäisellä puoliajalla, kun Saku Savolainen ja Joonas Veteli viimeistelivät maalit. FC Lahti sai hieman enemmän otetta pelistä ottelun loppua kohden, mutta KuPS pystyi pitämään johtonsa ilman suurempia ongelmia.

- Ensimmäinen puoliaika oli meiltä ihan hyvän. Olimme vähän ongelmissa prässin kanssa ja itse rikoimme muotoamme ja Lahti teki sen meille vaikeaksi. He pelasivat oikeastaan ilman hyökkääjää. Se oli haasteellista.

- Puoliajalla jumppasimme vähän prässiä. Se toimi siihen saakka, kun jaksoimme. Oli rankat olosuhteet. Oli vaikea siinäkin, että Lahti jätti käytännössä tosi paljon miehiä ylös. Lopusta tuli vähän sellaista maalilta maalille, ja se oli vielä erityisen raskasta pelaajille, Honkavaara aloitti ottelun perkaamisen ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Honkavaaran mukaan Lahti teki ottelusta vaikean.

- Lahti muokkasi sitä omaa muotoaan niin monta kertaa ja eri tavalla. Lahti pelasi mielestäni hyvän pelin. Ensimmäisellä puoliajalla pääsimme murtautumaan keskeltä vähän tehokkaammin, jota halusimme. Toisella puoliajalla se vähän katosi. Meillä hieman loppui liike pallollisena toisella puoliajalla, mutta aina kun meillä pysyvät etäisyydet hyvinä, niin olemme vahvoja ja pystymme riistämään pallon takaisin.

Voitto oli KuPS:lle jo kuudes peräkkäinen. Samalla se nousi ainakin toistaiseksi Veikkausliigan kärkipaikalle.

- Hyökkäyksemme on vähän sidoksissa myös puolustuspelaamiseemme. Kun hyökkäämme huonosti, niin silloin puolustuspelaamisestakin tulee vaikeaa. Olen kuitenkin tyytyväinen, sillä ei näistä peleistä enempää pisteitä saa. Taas nollapeli. Kuusi peliä ja yksi maali päästetty, ja sekin erikoistilanteesta, joten tyytyväinen täytyy olla.

Lisää uutisia