AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
4-3-3
#6 Savolainen #7 Veteli

20

(2-0)

Yleisöä 2809

FC Lahti
4-3-3
vko.20 // 19.5.2023

Ennakko: KuPS-FC Lahti

Ennakko: KuPS-FC Lahti

KuPS hakee kotikentällään jatkoa hyvälle vireelleen. (Kuva: KuPS)

Kuopion Palloseuran Veikkausliiga-kausi jatkuu, kun se saa lauantaina vastaansa Kuopion Väre Areenalle FC Lahden. KuPS lähtee hakemaan ottelusta kuudennetta perättäistä voittoa Veikkausliigassa.

Kuopion Palloseura lähtee otteluun viikon huili tauon jälkeen, sillä joukkue pelasi viimeksi viime viikon lauantaina vieraissa FC Honkaa vastaan. Sarjataulukossa KuPS on noussut toiseksi, kun kahdeksasta ottelussa kasassa on 16 pistettä. Eroa sarjakärki HJK:hon on vain yksi piste ja molemmat joukkueet ovat pelanneet yhtä monta ottelua sarjassa.

Vierasjoukkue FC Lahtea päävalmentaja Jani Honkavaara luonnehtii vaaralliseksi hyökkäyspäässä.

- Lahti on hyökkäyspäässä vaarallinen, erityisesti laidoilla, ja he pystyvät pelaamaan hyviä kombinaatioita varsinkin yläalueilla. Altin Zeqiri ja Marius Könkkölä pystyvät tekemään pitkiä kuljetuksia, mikäli saavat tilaa, kertoo Honkavaara KuPS:n verkkosivuilla.

Kuopion Palloseura on pystynyt hyödyntämään viikon ottelutauon hyvin ja pelaajat ovat pitäneet muutaman vapaapäivän FC Honka-ottelun jälkeen. Tauko teki Honkavaaran mukaan joukkueelle hyvää.

- Viikon tauko on tehnyt meille hyvää, ja varsinkin Honka-pelin jälkeen pidetty kahden päivän tauko oli enemmän kuin tervetullut. Olemme vähän tuoreempia kuin edellisessä pelissä, Honkavaara summaa.

FC Lahti kohtasi viime lauantaina kotonaan KTP:n. Lahti kykeni luomaan ottelussa paikkoja, mutta maaliin asti Hiihtostadionilla ei palloa saatu. Liigan kotiavauksesta jäi lopulta käteen vain yksi piste maalittomalla tasapelillä. Puolustussuuntaan Lahdella ei ollut ottelussa hätää. Keskiviikkona puolestaan Lahti vieraili Suomen Cupin ottelussa Jyväskylässä entisiä liigapelureita vilisseen alasarjajoukkueen Kypärämäki Rangersin vieraana. Nuorella kokoonpanolla liikenteessä ollut lahtelaisnippu hallitsi ottelua suvereenisti, mutta maalinteko tuotti vaikeuksia. Lopulta muutama minuutti ennen loppua Altin Zeqiri iski Lahdelle jatkopaikan.

Savoon Lahti lähtee altavastaajana. Kokoonpanosta ovat varmasti sivussa ovat vain Eemeli Virta ja Lassi Järvenpää. Muutamia kysymysmerkkejä kokoonpanossa silti vielä on, kuten edellisestä ottelusta sivussa olleet Juho Pirttijoki ja Matheus Alves. FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila korostaa hyvän puolustuspelin merkitystä huomisessa ottelussa.

– Meidän pitää onnistua puolustamaan todella hyvin. Vastustaja on tällä hetkellä Suomen kuumin jalkapallojoukkue ja heillä on viisi voittoa putkeen. Olemme kohtaamassa tämän hetken kovakuntoisinta joukkuetta. Meidän pitää onnistua syvällä puolustamisessa ja vastaiskuissa. Jalkapallo on ihmeellinen peli ja meillä on halu tuoda jotain tuliaisia. Sitä varten olemme valmiit antamaan kaikkemme, Mannila kertoo FC Lahden sivuilla.

Erotuomari: Antamo Dennis
AET 1: Jantunen Olli
AET 2: De Casseres Christian
4.ET: Nevalainen Ville

KuPS-FC Lahti Väre Areenalla lauantaina 20.5. kello 14.00. Ottelu on myös Ruudun studio-ottelu ja studio-osuus alkaa kello 13.15.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: KuPS:n ja FC Lahden verkkosivut