AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
4-3-3

21

(1-1)

Yleisöä 5423

HJK
4-3-3
vko.18 // 4.5.2023

Ennakko: KuPS-HJK

Ennakko: KuPS-HJK

Kuva: Juha Leskinen

Kuopion Palloseuran Veikkausliigakausi saa jatkoa perjantaina 5. toukokuuta, kun 100-vuotias seura isännöi Veikkausliigan kärkikamppailussa Helsingin Jalkapalloklubia.

Ottelu on osa Kuopion Palloseuran 100-vuotis juhlatapahtumaa, joka polkaistaan käyntiin jo kello 16:00. Tapahtumassa Väre Areenan parkkialue muuntautuu juhla-alueeksi, missä kuullaan livemusiikkia sekä nautitaan hyvästä ruoasta ja virvokkeista.

- Hieno tunnelma tulee varmasti olemaan huomenna. Itse olen lähtenyt siitä, että yleisöä ja tulee ja se ansaitaan. Meidän pitää vain nauttia, KuPS-luotsi Jani Honkavaara sanoo.

HJK:n kolmen kotiottelun putki päättyi menneen lauantain mukavaan 2–0-kotivoittoon FC Hakasta, ja nyt on vieraspelipainotteisen toukokuun aika. Ensimmäisenä matkakohteena on Kuopio, jossa Klubi kohtaa viime kausien rakkaan kilpakumppaninsa, Kuopion Palloseuran.

Klubin ja KuPS:n välinen lähihistoria on äärimmäisen tasainen, eikä runsasmaalisilla otteluilla tai suurilla voittomarginaaleilla oli juhlittu. Viime vuoden kolmesta liigakohtaamisesta kaksi päättyi tasan, ja KuPS vei kolmannen nimiinsä 1–0-vierasvoitolla kauden viimeisessä ottelussa. Kuluvana vuonna joukkueet ottivat mittaa toisistaan Liigacupin välierässä, jonka HJK voitti lopulta rangaistuspotkukilpailun päätteeksi.

Sarjaa johtavan Klubin kauden aloitus on ollut räväkkä, kun ensimmäisen viiden ottelun saldo on neljä voittoa ja yksi tasapeli.

Neljäntenä majailevan Kuopion Palloseuran alkukausi ei ole ollut yhtä vahva. Ensimmäiset kolme kamppailua olivat ainakin tuloksellisesti hyvin haastavia, kun ainoaksi pisteeksi jäi Kotkasta haettu 0–0-tasapeli. Sen lisäksi FC Inter ja FC Honka kävivät haalimassa voitot Kuopiosta.

Honka-tappion jälkeen KuPS vaihtoi päävalmentajaa. Pasi Tuutti sai väistyä, ja tilalle palkattiin Veikkausliigassa meritoitunut Jani Honkavaara, joka johdatti kuopiolaiset mestareiksi kaudella 2019. Joukkueen kurssi onkin kääntynyt valmentajanvaihdoksen myötä, kun sekä Ilves että viimeisimpänä IFK Mariehamn kokivat tappiot KuPS:n käsittelyssä.

– Selkein muutos KuPS:n pelaamisessa on puolustuksessa. Alkukaudesta selustaan oli helpompaa päästä, mutta nyt puolustuslinja reagoi paremmin pallollisella olevaan tilanteeseen ja tekee parempia valintoja. Yksi tärkeä tekijä on myös se, että joukkue on ollut nyt vähän pidemmän aikaa yhdessä ja saanut lisää yhteisiä pelejä alle. Heidän uudet pelaajansa tulivat joukkueeseen kuitenkin aika myöhään, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

HJK:n vahvuudet ovat vastaavasti hyvin KuPS:n tiedossa.

- HJK:lla on vahva rutiini ja peruspelaamisen konsepti sekä monipuolisuutta. HJK myös puolustaa erityisen hyvin ja meidän pitää pystyä pelaamaan pallollisena hyvin. Ei ihme, että he ovat kärkipäässä. Me lähdemme kuitenkin lyömään kapuloita rattaisiin.

- Toivotaan, että pystymme parhaimpaan esitykseemme, Honkavaara summaa.

Klubin pelaajatilanteessa on tapahtunut muutos parempaan, kun Aapo Halme on jälleen valmennuksen käytettävissä. Perjantain ottelusta ovat edelleen loukkaantumisten vuoksi varmuudella sivussa Kevin Kouassivi-Benissan, Valtteri Moren, Miro Tenho ja Perparim Hetemaj. Lisäksi Joona Toivio on pelikiellossa.

Ottelu on myös Ruudun studio-ottelu ja katsottavissa lisäksi suorana Ylen kanavilla.

Erotuomari: Simani Peiman
AET 1: Honkanen Jukka
AET 2: Hyöty Eerik
4.ET: Haapakoski Miikka


KuPS - HJK Väre Areenalla perjantaina 5.5. kello 18.15. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, HJK:n verkkosivut