4-3-3
vko.17 // 25.4.2023

Honka nousi lopussa tasoihin (FC Haka-FC Honka 1-1)

Kuva: Sanna Lahtinen-Mäkelä

FC Haka ja FC Honka ovat pelanneet viime vuosina tasaisesti keskenään ja sama trendi jatkui myös maanantaina, kun joukkueet tasasivat pisteet 1-1 -tuloksella Tehtaan kentällä.

Teemu Tainio valmennuksineen oli päättänyt lähteä otteluun poikkeuksellisesti neljän alakerralla ja se tuntui toimivan espoolaisia vastaan hyvin. Vaikka pallonhallinta oli vierasjoukkueella selvästi, niin todelliset maalipaikat menivät silti melko tasan.

Hakan odottama paikka ilmaantui lopulta toisella jaksolla, mutta ei suinkaan vastahyökkäyksestä, vaan sivuvaparista. Erinomaisen vasemman jalan omaava Ryan Mahuta lähetti pallon takatolppaa kohti, minne Eero-Matti Auvinen oli liikkunut ilman, että yksikään vastustajan pelaaja olisi häntä seurannut. Auvisella olikin äärimmäisen helppo työ puskea pallo takanurkkaan ohi hölmistyneen Honka -vahti Maksim Rudakovin ottelun 57. minuutilla.

Pitkään näytti, että koskilaiset olivat matkalla täyteen pistepottiin, mutta toisin kävi.

Ottelun puhuttavin hetki nähtiin juuri, kun 90 minuuttia oli täyttymässä. Pallo oli jo ajautunut Hakan rangaistusalueen ulkopuolelle, lähelle sivurajaa, mutta sisällä alueella tapahtui. Fallou Ndiaye ja Hongan Ville Koski nahistelivat keskenään ja tilanne päätyi siihen, että Koski makasi maassa huuli vertavuotavana.

Ensin erotuomari Dennis Antamo antoi Koskelle protestoinnista keltaisen kortin, mutta keskusteltuaan hetkeä myöhemmin avustavan tuomarin kanssa, osoitti pallon pilkulle. Aatu Hakala oli hyvin mukana hollantilaisen Kevin Jansenin laukauksessa, mutta ei aivan ylettänyt torjumaan vetoa ja näin Honka tasoitti ottelun, kun varsinainen peliaika oli jo täyttynyt.