AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Haka
4-3-3

11

(0-0)

Yleisöä 2270

FC Honka
4-3-3
vko.16 // 23.4.2023

Ennakko: FC Haka-FC Honka

Ennakko: FC Haka-FC Honka

Kuva: Sanna Lahtinen-Mäkelä

FC Haka saa maanantaina Tehtaan kentällä vastaansa ennakkosuosikki FC Hongan, jonka kausi ei kuitenkaan ole startannut odotusten mukaisesti.

Siinä missä Honka on pelannut jo kolme ottelua, niin Haka on pelannut vasta kahdesti ja ollut nyt tauolla 10 päivää. Vaikka nyt on ollut aikaa rauhassa treenata ja hioa omaa peliä, niin päävalmentaja Teemu Tainio olisi treenikentän sijaan mieluummin tositoimisssa.

– Pitkä viikko takana, kun ei ole ollut peliä. Nämä ei ole itselle niitä mieluisimpia, kun pitää vaan treenata.

– Hyvä treenijakso on kyllä takana, vaikka muutama kaveri tippunut tässä viikolla, mutta niiden kanssa pitää vain elää.

Honka nappasi hyvällä esityksellä Veikkausliigakauden avausvoittonsa keskiviikkona Kuopiosta. 1-0 voiton ratkaisuosuman viimeisteli alle minuutti aiemmin kentälle vaihdosta tullut Otso Koskinen. Ennen sunnuntain pelejä Honka on sarjataulukossa neljällä pisteellä sijalla seitsemän, tasapisteissä sijoilla 4-6 olevien joukkueiden kanssa.

Honka on pystynyt pitämään kaksi viimeisintä ottelua vastustajan poissa maalinteosta. Toppari Ville Koski antaa siitä kunniaa koko joukkueelle.

– Se, että pystymme pitämään oman maalimme puhtaana on hyvä joukkuesuoritus ja kasvattaa tietenkin todennäköisyyttä ottelun voittamiseen. Maanantailta odotan sitä, että pidämme jälleen nollat ja saamme omat maalihanat kunnolla auki, hän kommentoi.

Hongan vahva puolustaminen on pantu merkille myös Valkeakoskella.

– Kahdessa pelissä ollaan saatu neljä maalia tehtyä, mutta Honkaa vastaan on vaikea saada edes se yksi maali tehtyä. Ovat hyvin puolustava ja tosi kurinalainen joukkue, Tainio näkee.

Hakan kokoonpanosta ovat maanantaina lievistä loukkaantumisista johtuen sivussa Mehdi Boukassi, Juan Lescano ja Haymenn Bah-Traore. Vigori Gbe hakee edelleen täyttä pelikuntoa, kuitenkin joukkueen mukana treenaten. AC Oulu -ottelun ensimmäisellä jaksolla loukkaantunut Tuure Siira sen sijaan on täydessä pelikunnossa.

Ottelu on myös Ruutu+:n studio-ottelu ja lähetys alkaa jo kello 17.15.

Erotuomari: Antamo Dennis
AET 1: De Casseres Christian
AET 2: Silén Eetu
4.ET: Nieminen Juho

FC Haka-FC Honka Tehtaan kentällä maanantaina 24.4. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Hakan verkkosivut, FC Hongan verkkosivut