AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.17 // 24.4.2023

Tainio manasi lopun rankkaria – ”Meidän pelaajalta täysin typerää toimintaa”

Tainio manasi lopun rankkaria – ”Meidän pelaajalta täysin typerää toimintaa”

Haka menetti voiton viime hetkillä. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Haka menetti toistamiseen tällä kaudella johtoaseman kotikentällään viime hetkillä, kun FC Honka nousi viimeisen minuutin rangaistuspotkulla tasatulokseen. Voiton karkaaminen käsistä harmitti FC Hakan päävalmentaja Teemu Tainiota.

Tainion mukaan Haka antoi Hongalle pallonhallinnan ja keskittyi iskemään vastaan. Tainio myönsi, että joukkueen hyökkäyspelaaminen oli tahmeaa.

- Halusimme tänään voiton millä hyvänsä ja otimme vähän vastaan ja kyttäsimme omia saumojamme. Ylhäällä pallon pitäminen on vähän tuskaista ja ensimmäisellä puoliajalla ajoimme itsemme koko ajan vähän miinaan pallon kanssa. Saatoimme olla tyytyväisiä, että ensimmäisen puoliajan jälkeen oli tasatilanne, Tainio aloitti ottelun perkaamisen.

Haka siirtyi toisen puoliajan alussa johtoon, kun Eero-Matti Auvinen puski sivuvapaapotkusta pallon vapaasti takakulmaan. Sen jälkeen Haka keskittyi puolustamaan johtoasemaansa, kunnes pari minuuttia ennen täyttä aikaa Hakan toppari Fallou Ndiaye huitaisi Hongan pelaajaa rangaistusalueella.

- Sitten pitää ottaa iskuja vastaan ja puolustaa loppuun saakka, mutta sitten tuollainen käsittämätön pilkku. Ehdin katsoa klipin tilanteesta ja tuomiona meni mielestäni ihan oikein, mutta en ole koskaan nähnyt tuollaista, että pallo on ihan muualla ja rike tapahtuu tuolla tavalla. Niin kuin sanoin, tuomio oli mielestäni ihan oikein, mutta meidän pelaajalta täysin typerää toimintaa, joka maksoi meille sen kaksi pistettä.

Haka on kolmen ottelun jälkeen ilman voittoa.

- Olimme voitossa kiinni, mutta ei auta ja taistelu jatkuu. Meillä on ollut vaikea saada voittoa ihan talvesta asti ja pientä puristusta on ollut. Tänään oli hyvä joukkue vastassa ja tänään se riitti pisteeseen, Tainio totesi.

Lisää uutisia