AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
VPS
4-4-2

YHT. 0-3

03

(0-3)

Yleisöä 1551

FC Haka
4-3-3
vko.43 // 25.10.2022

Ennakko: VPS-FC Haka

Ennakko: VPS-FC Haka

Kuva: Apollo Photo

VPS:n kausi huipentuu kaksiosaiseen eurolopputurnauksen finaaliin, jossa vastaan asettuu FC Haka.

Voittajalle on luvassa karsintapaikka UEFA:n Konferenssiliigaan ensi kaudeksi, joten panokset ovat huipussaan. Finaalin ensimmäinen osaottelu pelataan Vaasassa keskiviikkona 26. lokakuuta ja toinen saman viikon sunnuntaina 30. lokakuuta Valkeakoskella.

VPS on kauden aikana edennyt sensaatiomaisesti sarjanousijan asemasta kamppailemaan europaikoista. Joukkue on ollut erityisesti loppukaudesta hurjassa vireessä. Jatkosarjan otteluissa VPS otti neljä voittoa ja yhden tasapelin, lunastaen samalla itselleen Veikkausliigan kahdeksannen sijan ja paikan eurolopputurnauksessa. Ensimmäisessä eurolopputurnauksen ottelussa Vepsu kaatoi Turussa FC Interin erittäin vakuuttavasti lukemin 1–5. Viime lauantaina VPS matkasi AC Oulun vieraaksi ja lunasti itselleen finaalipaikan maalittoman varsinaisen peliajan jälkeen jatko-ottelussa tuloksella 0–1.

VPS:n loppukauden loistavista otteista kertoo voittojen lisäksi erittäin vakuuttava maaliero. Viimeisessä kuudessa ottelussaan Vepsu on tehnyt huikeat 16 maalia, samalla kun oma verkko on heilunut vain neljästi.

Vaasalaiset ovat myös olleet Helsingin Jalkapalloklubin kanssa ainoa joukkue, mitä Haka ei ole kyennyt tällä kaudella voittamaan. On kuitenkin muistettava, että ensimmäinen VPS:n 0-2 -voittoon päättynyt ottelu Tehtaan kentällä osui ajanjaksolle, jolloin Hakan peli ei ollut vielä siinä kunnossa, mitä viimeiset kuukaudet on totuttu näkemään. Jälkimmäisessä ottelussa heinäkuussa Vaasassa pisteet tasattiin maalein 3-3.

– VPS on pelannut hienon kauden, sitä ei voi kiistää. He ovat HJK:n ohella ainoa joukkue, mitä me ei olla onnistuttu tällä kaudella voittamaan, mutta sitä tilastoa me lähdetään keskiviikkona parantamaan, lupaa päävalmentaja Teemu Tainio luottavaisena.

– He ovat päässeet pelaamaan ja voittojen ansiosta hyvässä iskussa, mutta niin ollaan myös me ja siihen me myös luotetaan, Tainio arvioi.

Tainiolla valmennustiimeineen on kokoonpanoa ajatellen hyvä tilanne otteluun lähdettäessä siitäkin huolimatta, että pientä epävarmuutta on ilmassa.

– Yleisesti ottaen meillä on hyvä terveystilanne, vaikkakin muutaman pelaajan pelikunto selviää vasta keskiviikkoaamuna.

Erotuomari Simani Peiman
AET 1 Vihreävuori Riku
AET 2 Alakare Mikko
4.ET Mäkinen Kalle

Eurolopputurnauksen finaalin 1. osa VPS - FC Haka keskiviikkona 26.10. kello 18.00 Lemonsoft Stadionilla. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: VPS:n verkkosivut, FC Hakan verkkosivut