AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 26.10.2022

Haka tarrasi europaikkaan – Eurolopputurnauksen finaalit käynnissä

Haka tarrasi europaikkaan – Eurolopputurnauksen finaalit käynnissä

Haka haki kolmen maalin etumatkan Vaasasta. (Kuva: Apollo Photo)

Veikkausliigakautta 2022 on pelaamatta enää Eurolopputurnauksen finaalit, jotka käynnistyivät keskiviikkona Vaasassa.

Eurolopputurnauksen kaksiosaisessa finaalissa kohtaavat aiemmissa turnauksen otteluissaan sekä FC Interin että AC Oulun kukistanut VPS sekä suoran paikan finaaliin sarjasijoituksensa perusteella saanut FC Haka. Finaalin voittaja paikan kauden 2023-24 UEFA:n Konferenssiliigan karsinnassa.

Ensimmäinen Eurolopputurnauksen finaaliottelu pelattiin keskiviikkona 26.10. Lemonsoft Stadionilla Vaasassa ja Haka otti tiukan kiinnityksen voittoon loppulukemin ollessa 0-0. Toinen finaali pelataan sunnuntaina 30.10. Tehtaan Kentällä Valkeakoskella kello 15.00 alkaen.

Vierasmaalisääntö ei ole voimassa. Mikäli yhteismaalit ovat toisen finaaliottelun varsinaisen peliajan jälkeen tasan, pelataan 2 x 15 minuutin jatko-ottelu. Mikäli yhteismaalit ovat jatko-ottelunkin jälkeen tasan, ratkaistaan voittaja rangaistuspotkukilpailulla. Ensimmäisessä finaaliottelussa ei pelata jatko-ottelua.

Eurolopputurnauksessa ratkotaan viimeisen eurocup-paikan saaja, mutta Eurolopputurnauksen tulokset eivät vaikuta sijoituksiin Veikkausliigassa, jotka määräytyvät Mestaruus- ja Haastajasarjan päätöstilanteen mukaisesti.

Ottelukohtaiset ennakot löytyvät tuttuun tapaan otteluita edeltävänä iltana etusivun otteluvalikon kautta. Samaan valikkoon päivittyvät myös raportit otteluiden jälkeen.

Eurolopputurnauksen finaalit:

Ke 26.10. klo 18.00 VPS – FC Haka 0-3 (0-3)
Su 30.10. klo 15.00 FC Haka – VPS, Tehtaan Kenttä - pääsyliput

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia