AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 27.10.2022

FC Haka tekee paluuta huipulle – ”Joka puolella on hyviä ennusmerkkejä”

FC Haka tekee paluuta huipulle – ”Joka puolella on hyviä ennusmerkkejä”

Yleisö on viihtynyt Hakan tämän kauden peleissä. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Haka sijoittui tällä kaudella Veikkausliigassa neljänneksi ja on taistelee Eurolopputurnauksen finaalissa paikasta ensi kauden eurokentille. Toimitusjohtaja Olli Huttusen mukaan joukkue on strategiansa mukaisesti tekemässä paluuta takaisin huipulle.

Huttunen vieraili tuoreimmassa Suplan Veikkausliiga-podcastissa kertomassa FC Hakan kaudesta ja tulevaisuuden näkymistä. Haka otti etulyöntiaseman keskiviikkona pelatussa Eurolopputurnauksen ensimmäisessä finaalissa kaadettuaan VPS:n 3-0.

Mikäli Haka etenee ensi kesän europeleihin tai ei, niin seuran tavoitteena on tulevaisuudessa esiintyä eurokentillä säännöllisesti.

- Oikeastaan tässä tärkeintä on se jatkuvuus. Jos kerran käyt siellä eurokentillä, niin ei noilla rahoilla joukkuetta rakenneta, mutta sitten jos alkaa olla jatkuvuutta, olet vuosi vuoden perään, niin sitten sillä alkaa olla merkitystä. Niin kuin HJK on näyttänyt. Kun nousimme Veikkausliigaan, niin Hakan visio on ollut, että 2020-luvulla olemme säännöllisesti eurokentillä, Huttunen kertoo.

Hakan kultaisia vuosia vietettiin viime vuosituhannen lopussa ja tämän vuosituhannen alussa. Huttusen mukaan tähtäimessä on palata takaisin Veikkausliigan huipulle.

- Meidän visio on olla europeleissä säännöllisesti ja toinen visio on se, että 2020-luvulla saadaan se

kymmenes mestaruus ja tähti siihen meidän logon päälle. Sitä kohti olemme aika tiiviisti menossa. Tässä on paljon positiivista meidän ympärillä. Yleisömäärät ja joukkueen menestys, tällä hetkellä myynti vetää erittäin hyvin. Joka puolella on hyviä ennusmerkkejä sille, että mennään myös jatkossa eteenpäin.

Hakan hieno kausi on näkynyt Valkeakoskella niin lehtereillä kuin kahvipöytäkeskusteluissa.

- Onhan tällä iso merkitys niin seuralle, kaupungille, kannattajille, kaikille että olemme palanneet takaisin Veikkausliigan kärkeen. Niin kuin sanoin, niin positiivisuus ja hyvä vire ovat näkyneet

kaikessa tekemisessä niin kaupungilla kuin seurassa, Huttunen toteaa.

Huttusen haastattelu kuunneltavissa kokonaisuudessaan Suplan Veikkausliiga-podcastista.

Eurolopputurnauksen finaalit:
Ke 26.10. klo 18.00 VPS – FC Haka 0-3 (0-3)
Su 30.10. klo 15.00 FC Haka – VPS, Tehtaan Kenttä - pääsyliput

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia