4-3-3
vko.36 // 11.9.2022

IFK Mariehamn kaatoi vajaamiehisen SJK:n (IFK Mariehamn-SJK 2-0)

Alvaro Ngamba pamautti 2-0-maalin. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamn otti tärkeät kolmen pistettä, kun lähes koko ottelun alivoimalla pelaamaan joutunut SJK kaatui maalein 2-0.

Ottelu sai SJK:n kannalta hirveän alun, kun ensin 8. minuutilla Mehmet Hetemaj sai suoran punaisen kortin osuttuaan Robin Sidia taklauksella jaloille. Kun peliä jatkettiin, joutui SJK uhraamaan hyökkäyksestä Tuomas Kaukuan vaihtoon, ja tilalle tuli puolustaja Bradley Diallo. Diallo taas repi heti kentälle tultuaan läpiajossa olleen Tehe Olawalen kumoon rangaistusalueella, ja siitä tulleella rangaistuspotkulla IFK Mariehamn meni 1-0 johtoon. Jesse Öst oli hyvin mukana John Owoerin pilkussa, mutta se meni aivan tolpan juureen.

SJK sai kuitenkin alivoimallakin luotua painetta toiseen päähän, mutta samalla se tarjosi paikkoja vastahyökkäyksiin. Yhden tällaisen jälkeen SJK pääsi ensin purkamaan, mutta Thadee Ngamba sai pallon noin 30 metrissä ja veti todella tarkasti pallon etukulmasta sisään. 2-0 tilanne, kun reilut 20 minuuttia oli vasta pelattuna.

Toisessakin päässä huudettiin pilkkua, kun pallo näytti osuvan IFK Mariehamn pelaajan käteen. Mutta erotuomari Antti Munukka ei nähnyt tilanteessa virhettä ja peli jatkui. Samassa tilanteessa SJK sai pallon myös maaliviivalle asti, kun Diego Rojas veti, mutta IFK Mariehamn kesti. SJK piti palloa kotijoukkuetta enemmän ensimmäisellä puoliskolla, ja loi useampia paikkoja. Mutta harmillisesti niistä ei saatu kulmapotkuja tai vapaapotkuja parempaa aikaan.

SJK:n ensimmäinen tilanne toisella puoliajalla tuli noin 10 minuutin pelin jälkeen, kun Diego Rojas sai hyvän pystysyötön laitaan ja haki Pyry Hannolaa keskityksellä takaviistosta. Syöttö jäi kuitenkin hieman vajaaksi ja IFK Mariehamn ehti katkaisemaan. Muutama minuutti tuon jälkeen Albin Granlund oli puskea pallon omaan maaliin Jake Jervisin keskityksestä, kun Elmo Henriksson joutui syöksymään saadakseen palautuksen kiinni. Granlund oli myöhemmin asialla toisessa päässä, mutta tällä kertaa Jesse Öst veti pidemmän korren hänen yrityksestään.

67. minuutilla SJK:n maali oli jälleen todella lähellä, kun Pyry Hannola pääsi vetämään boksin sisältä kovaa, ja pallo osui pystytolppaan. Se vielä jatkoi siitä suuntaa lähes maaliviivan suuntaisesti kohti toista tolppaa, mennen maalivahti Henrikssonin selän takaa. Mutta ei kuitenkaan ottanut mitään kimmoketta maaliin asti. Myös Jake Dunwoody pääsi vetämään kovaa, mutta Henriksson ehti vedon eteen.

Vartti ennen loppua Diego Rojas veti kovaa kohti maalia, mutta Timi Lahti laittoi päänsä vedon eteen ja hän tipahti vedon voimasta maahan. Vaikka SJK:lla olisi ollut tilanteessa hyvä jatkopaikka, vihelsi erotuomari Antti Munukka aivan oikein pelin poikki päähän tulleen iskun jälkeen. SJK:n harmiksi samalla meni kuitenkin hyvä maalipaikka sivu suun.

SJK sai vielä ennen loppua pari tilannetta, joista toisen vapaapotkusta aivan rangaistusalueen kaarelta, mutta ei onnistunut ohittamaan Henrikssonia kotijoukkueen maalissa. Vielä ottelun lisäajalla IFK Mariehamn pääsi kahdella pelaajalla läpi, mutta ainoana alhaalla ollut Jesse Öst esti lisämaalin synnyn.